Turizm için bir araya geldiler

"Yambol ve Edirne Tunca'nın iki Şehri" isimli projenin ilk proje ekibi toplantısı Edirne Belediyesi'nde gerçekleşti. Projeyle birlikte iki şehrin de turizm cazibesinin arttırılması bekleniyor.

GÜNDEM 26.07.2017 21:14:00 0
Turizm için bir araya geldiler

HEDEFLER GÖRÜŞÜLDÜ

 

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında Bulgaristan’a bağlı Yambol Belediyesi ve Edirne Belediyesi’nin ortak olarak yürütmekte olduğu “Yambol ve Edirne – Tunca’nın iki Şehri” isimli projenin ilk proje ekibi toplantısı Edirne Belediyesi’ne bağlı AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi’nde gerçekleşti. Edirne Belediyesi ve Yambol Beldiyesi’nin proje ekiplerinin katıldığı toplantıda proje hedeflerine ulaşmak için gerçekleştirilecek faaliyetlerin planlaması ve uygulamalarına yönelik konular görüşüldü.

 

TURİSTİK CAZİBENİN ARTTIRILMASI BEKLENİYOR

 

Yambol ve Edirne – Tunca’nın iki Şehri isimli proje ile bölgemize ait doğal ve kültürel miras ve ilgili altyapının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile Edirne ve Yambol Belediyelerinin turistik cazibelerinin artırılması hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için, Proje kapsamında Edirne Belediyesine ait Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün hizmet binası olarak kullanılmış olan tarihi bina restore edilecek, Yambol Belediyesi Şehir Parkı Köprüsü ve bitişik alanın renovasyonu yapılacak, Edirne ve Yambol’un turistik potansiyelini artırmak üzere aktiviteler düzenlenecek. Yambol’un geleneksel Kukerfestivali’nin Edirne’de, Edirne’nin geleneksel Kakava ve Hıdrellez etkinliği Yambol’da 2’şer günlük etkinliklerle tanıtılacak, Edirne ve Yambol’da fotoğraf sergileri düzenlenecek ve projenin işleyişi hakkında bilgi vermek üzere basın toplantıları ve bilgilendirmeler yapılacaktır. Toplam bütçesi 504 bin 247 euro olan projenin 233 bin 187 eurosu Edirne Belediyesi’nin faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere kullanılacak.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ