UKOME bizi ofsayta düşürdü

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetemizi ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gündeme ve Çerkezköy'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 24.07.2017 21:24:00 0
UKOME bizi ofsayta düşürdü

Bağlık Mahallesi'ne yapılması planlanan viyadük projesinde UKOME tarafından oyalandıklarını ve UKOME ekibinin tamamıyla dağıtıldığını ifade eden Akay, "UKOME bizi ofsayta düşürdü" dedi.

 

SAMİMİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Sansürün kaldırılmasının ardından Basın Bayramı olarak tarihe geçen 24 Temmuz dolayısıyla gazetemizi ziyaret ederek samimi açıklamalarda bulunan Başkan Akay, Çerkezköy'de yapılan ve yapım aşamasındaki yatırımları değerlendirdi. Son derece samimi itiraflarda bulundu.

 

YAPAMIYORSANIZ BIRAKIN BİZ YAPALIM

 

Huzur Sokak'ta yapımına başlanan parkın yapım işlerinin devam ettiğini ifade eden Akay, Namık Kemal Bulvarı üzerinde bulunan kapalı spor salonu arkasındaki futbol sahasının temelinde su çıkması dolayısıyla çalışmaların aksadığını ifade etti. Akay, "Veliköy sahamız yıkılacak, Kızılpınar'daki sahamıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul yapacak. Bununla birlikte sadece ilçe merkezinde İstasyon Mahallesi'ndeki yapımı devam eden sahamız kalacak. Çerkezköy gibi büyük bir ilçede 1 tane sahanın olması inanılası güç. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne zeminde su çıktıysa yapımını biz üstlenelim dedik, bin kişilik tribün yapalım dedik, buraya saha yapılmaz diyorlar. Halı saha çim sereceğiz alt tarafı plaza yapacak değiliz. Bununla ilgili cevap bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

 

İŞ İŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN OLUMLU RAPOR GELDİ

 

Yapım işlerinin neredeyse bitmesine ramak kala İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gelen üst yazı neticesinde TEDES'in yapımını üstlenen firma hakkında olumsuz rapor gelmesiyle birlikte sözleşme fesih yetkisini kullanan Çerkezköy Belediyesi, daha sonra firmanın bir uygunsuzluğu bulunmadığı gerekçesiyle fesih iptal edilmişti. Konu hakkında konuşan Akay, "O firma tekrar işe başlayacak. İç İşleri Bakanlığı tarafından firma hakkında gelen olumlu rapor neticesinde fesih işlemlerini iptal ettik" dedi.

 

TEK YÖNE ALIŞIYORUZ

 

Tek yön uygulamasına değinen Başkan Akay, trafiğin önemli derecede rahatladığını ifade ederek, vatandaşların hala dikkat konusunda zaman zaman gaflete düştüğünü dile getirdi. Hatırlanacağı üzere Çerkezköy Belediyesi çeşitli uyarı levhalarıyla yaya ve sürücüleri yön hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Akay, hafif şekilde yaralanmak suretiyle meydana gelen trafik kazalarının olduğunu fakat can kaybı ya da ağır yaralanmayla neticelenecek bir kaza olmamasını sevindirici buldu. 

 

AĞAÇLAR SÖKÜLECEK

 

Tek yön uygulamasıyla birlikte bir takım yol ve çevre düzenleme çalışmalarının yapılacağı bilinirken, Atatürk Caddesi'ndeki orta refüjde yıllardır bulunan  ağaçların sökülmesi konusunda Akay, "İlk adımda ağaçlar sökülmesin noktasındaydı herkes ama gelinen noktada bu işleme herkes razı gibi görünüyor. Ve ağaçlarımızı 20'şer 30'ar sökerek ne ağaçlara ne de trafiğin akışına bir zarar vermek istemiyoruz" dedi.

 

ESNAFA TABELA VE ÇEKME PAYI AYARI

 

Prestij Sokak projesi kapsamında Makasçı Sokak'ta devam eden çalışmalara değinen Akay, çevre düzenlemesi yapılacağını aktarırken, kaldırımların genişletileceğini dile getirdi. Öte yandan Atatürk Caddesi ve muhtelif sokaklarda bulunan esnafların kaldırım işgallerine son veriliyor. ''Bir adım attık, 5 sokakta birden kapalı çıkma alanı bulunan esnafımıza ihtar gönderdik" diyen Akay, Öztrak Caddesi'ndeki esnafların da ''totom tabela'' denilen göz karmaşası yaratan tabela türlerinin çokluğuna vurgu yaparak, kısa sürede Öztrak Caddesi'nde de bir dizi temizlik yapılacağının sinyalini verdi. Ayrıca Atatürk Caddesi üzerinde çekme payı hakkını abartan birçok esnafa kötü haber geliyor. Hakkı olmadığı halde vatandaşın yürüyüş alanından çalan birçok esnaf bundan sonra karşısında zabıta birimlerini bulacak.

 

UKOME ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ'NE RESMEN KAZIK ATTI

 

Bağlık Mahallesi Viyadüğü projesi adeta yılan hikayesine döndü. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin hazırlamakta olduğu projenin aslında hiç de hazırlanmadığı ortaya çıktı. Adeta UKOME tarafından oyalandıklarını ifade eden Akay, durumun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak'a sirayet etmesi üzerine, UKOME'de görevli tüm personelin lav edildi. UKOME'nin  yaptığını tek cümleyle özetleyen Başkan Akay, "Bizi ofsaytta bıraktılar" derken, projenin uzmanlar tarafından revize edildiğini ifade ederek 6 ay içinde viyadük projesinin temelinin atılacağını aktardı.

 

CAMİİ İLE MİLLET BULUŞACAK

 

Geçtiğimiz dönem İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ile Osmanlı Camii bahçe duvarlarının yıkımı için bir türlü anlaşmaya varılamadığını ifade eden Akay, göreve kısa bir süre önce başlayan Müftü Veli Vehbi Bardakçı ile konunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını aktardı. Böylelikle camii duvarları yıkılarak, millet ile camii buluşacak, birçok modern kentte oluşan görüntü Çerkezköy'de de kendisini belli edecek.

 

Haber / Celal KARAKURT