ÇOSB kendisiyle yarışıyor

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler'in göreve gelmesiyle birlikte sosyal ve kültürel alanda olduğu kadar alt yapı çalışmalarında da adından söz ettirmesinin yanı sıra Türkiyeâ€?

GÜNDEM 24.07.2017 21:21:00 0
ÇOSB kendisiyle yarışıyor

Yaklaşık bir yıldır altyapı çalışmaları süren Elektronik Belge Yönetim Sisteminin (EBYS) tamamlanmasının ardından ÇOSB teknoloji çağının artık bir gereği olan sisteme geçiş yaparak bir ilke daha imza atmış oldu.  

 

KARŞI TARAFA GÖNDERİLMESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından kurulan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile öncelikli olarak kurum dışından bölgeye gelen ve kurum içindeki belgelerin takibe alınması amaçlanıyor. Birçok çalışma ile adını Türkiye’de ilk üçe yazdırmayı başaran ÇOSB Müdürlüğü, bu sistem ile Bölge Müdürlüğü içinde farklı birimlerde kullanılan belgelerin takibi, tüm formların elektronik ortama aktarılması, süreçlere bağlı olarak işlemlerin elektronik ortamda izlenebilirliğinin sağlanması, kurum dışına gönderilen evrakların elektronik imza ile imzalanarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile karşı tarafa gönderilmesi gerçekleştirilecek.

 

ZAMAN TASARRUFU SAĞLANACAK

 

Konu hakkında açıklama yapan ÇOSB yetkilileri, “Proje, ÇOSB Bölge Müdürlüğünün birimleri arasında ve kurum dışı yazışmalarda da bilgi akışını hızlandıracaktır. Ayrıca ÇOSB çalışanlarının bu çalışmayla birlikte mobil uygulamalar vasıtasıyla sisteme erişimi ve kullanması mümkün oluyor. Yaklaşık bir yıl süren çalışmalar neticesinde geçilen sistemle hem kağıt, hem zaman tasarrufu sağlanacak. Yeni uygulamayla birlikte, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında farklı birimlerde kullanılan formlar da kurumsal iş akışına bağlı olarak EBYS sistemine dahil edildi. Ayrıca e-imza uygulamaları da sistemin uygulamalarına katıldı” denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ