Kazak Gölünden daha güzel olacak

Pınarça Mahallesi'nde bulunan İkiz Göller mesire alanı, Kapaklı Belediyesi'nin projeleri kapsamında ışıklandırılacak. Bir kısım aydınlatma direklerin dikilmeye başlandığı mesire alanında ihale s?

GÜNDEM 23.07.2017 20:44:00 0
Kazak Gölünden daha güzel olacak

22 MAYIS'TA İHALESİ YAPILDI

 

Kapaklı Kazak Gölü gibi bir alan daha oluşturmak isteyen Kapaklı Belediyesi, İkiz Gölleri aydınlatarak vatandaşlara daha kullanışlı bir mesire alanı sunmayı hedefliyor. 22 Mayıs'ta ihalesi yapılan Kapaklı İkiz Göller 400 Kva Trafo Postası ve Enerji Nakil Hattı yapım işinin ardından ihaleyi alan yüklenici firma ise çalışmalara başlarken, çalışmaların tamamlanmasının ardından İkiz Göller de tıpkı Kazak Gölü mesire alanı gibi vatandaşların sosyalleşebileceği kullanışlı bir alan haline gelecek.

 

 SOSYAL HAYATA RENK KATACAK

 

Kazan Gölü mesire alanın ardından artan nüfus ile birlikte müsait alanlardan birisi olan İkiz Göller mesire alanını daha kullanışlı bir hale getirmek isteyen Kapaklı Belediyesi, vatandaşlarına sosyalleşebileceği temiz bir alan sunmeyı hedefliyor.  Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ihalesi tamamlanan alan hakkında yaptığı açıklamada, yüklenici firmanın çalışmalarına başladığını ifade ederek, "Kapaklı Belediyesi olarak Kazak gölünü nasıl sosyal alana çevirdiysek İkiz Gölleri de aynı şekilde güzel bir alana kavuşturacağız. Yapılacak çalışmalarla birlikte Pınarça Mahallesi İkiz göller mesire alanı ilçenin sosyal hayatına renk katacak" dedi.

 

A TİPİ MESİRE ALAN

 

Hem sanayi bölgesi hem de nüfusu her geçen gün artan Kapaklı'nın sosyal ve yeşil alanlara ihtiyacı doğarken, vatandaşların sosyalleşmesine imkan tanıyacak İkiz Göller mesire alanının aydınlatma işlemlerini dile getiren Mandalı,  "Trafo postası ve Enerji hattı işi kapsamında Kapaklı’dan İkiz Göllere kadar 83 adet direk dikilecek, 3 buçuk metre havai hat ve bir metre ise yer altı hattı döşenecek. Projede Kapaklı Kazak Gölünden farklı olarak A tipi mesire yeri özelliği olduğundan çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, oturma grupları, kamelyalar, kafeteryalara ek olarak iki adet restaurant halı saha, tenis kortu, basketbol sahası, otel konseptinde 30 adet bungolov evler yer alacak. Projenin detayları hazırlanıyor sona yaklaştık en kısa sürede vatandaşlarımız ile paylaşmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT