'Özgür Basın' demokrasinin temel taşlarından biridir

Basında sansürün kaldırılışının 109. Yılını kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet ve demokrasi için basın özgürlüğünün çok önemli olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 23.07.2017 20:32:00 0

ETKİN ROL OYNAMAKTADIR

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basında sansürün kaldırılışının 109. Yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, “24 Temmuz 1908 basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. O günden bu yana 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Kuşkusuz özgür basın; demokrasinin ve cumhuriyetin en önemli temel taşlarından biridir. Çağdaş bir ülkenin vazgeçilmez unsurudur. Basın; ülke yönetimi ve halk arasında köprü görevi görmekte; halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynamaktadır” dedi.

 

BASIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Gürkan açıklamasının sonunda ise, “Edirne’mizde ve ülkemizde haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece gündüz, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getiren basın çalışanlarımızın, fikir işçilerimizin basın bayramını bir kez daha kutluyorum”  ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Rüşa ELMA