Endonezyalı öğrenciler de eğitim alacak

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında ziyarette etti.

GÜNDEM 21.07.2017 22:05:00 0
Endonezyalı öğrenciler de eğitim alacak

TARİHİ BAĞLAR VAR

 

Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağlar var. Trakya Üniversitesi’nde Endonezya’dan iki öğrencimiz bulunuyor. Bu sayının artmasından memnuniyet duyarız. Endonezya Üniversiteleri ile her alanda birebir anlaşmalar yapmak isteriz. Edirne eğitim, kültür ve turizm açısından Endonezyalı öğrencilerin ilgisini çekecek bir yer. İki Ülke arasında ilişkilerin ilerlemesinden mutluluk duyarız” diye konuştu.

 

SAĞLIK MÜZESİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ise yaptığı konuşmada, “Türkiye ve Endonezya birbirlerine birçok alanda benzer Ülkeler. İki Ülke arasında ilişkiler her geçen gün büyüyor. Endonezya Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz. Endonezyalı öğrencilerin Türkiye’de eğitim görmesini istiyoruz. Bu bağlamda Türkiye’de eğitim görmek isteyen Endonezyalı öğrencilerimizi Trakya Üniversitesi’ne yönlendireceğiz” ifadelerine yer verdi. Heyet ziyaretin ardından Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN