'39 ayda 4 bin 514 Esnaf dükkanını kapattı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na geçtiğimiz günlerde verdiği yazılı soru önergesi ile Edirne'de kapanan iş yeri sayısını ve bu duruma bağlı olarak işsiz k

SİYASET 19.07.2017 20:36:00 0

ESNAFIN HALİ ORTAYA ÇIKTI

 

Gelen cevaba göre 2014 yılından  2017 Mart ayına kadar Edirne Genelinde 4 bin 514 esnafın dükkanını kapattığı, bu duruma bağlı olarak 27 bin 629 sigortalının da işini kaybettiğini söyleyen Gaytancıoğlu, “Verdiğimiz önerge ile esnafın hali ortaya çıkmıştır” dedi.

 

KİRA MASRAFLARINI KARŞILAMIYOR

 

Edirne genelinde 37 esnafında faaliyet alanını değiştirdiğini ifade eden Gaytancıoğlu “Ülkemiz ekonomisindeki kriz derinleşiyor. Kapısına kilit vuran esnaf sayısı hızla artıyor. Esnafımız  dükkânlarını siftah dahi yapamadan kapatıyor. Ne kadar dillendirilmek istenmese de ekonomik kriz etkisini gösteriyor. Ve  ekonomideki bu  kötü gidişat yüzünden esnafımız bağ-kurunu ödeyemiyor, kira masraflarını karşılayamıyor” diye konuştu.

 

MASRAFLARI VERGİDEN DÜŞÜRÜLEBİLECEK

 

CHP İktidarında Esnaf Bakanlığı’nın kurularak çiftçilerin durumunun iyileştirileceğini belirten Gaytancıoğlu “CHP iktidarında esnafın sorunları siyasette daha geniş yer bulacak, esnafın ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanabilecek, Kira, araç gideri gibi işyeri masrafları da vergiden düşürülebilecek” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL