7 ilçede 100 su baskına müdahale edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yağan yoğun yağmur sonucu il genelinde sürdürülen çalışmaların bilançdüğü çalışmalar sonucunda birçok olaya müdahale etti.

GÜNDEM 18.07.2017 21:11:00 0
7 ilçede 100 su baskına müdahale edildi

100 BASKINA MÜDAHALE EDİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, etkili yağışın ardından ekiplerin yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gelen ihbar telefonlarının değerlendirildiğini ifade eden Albayrak, “Saat 12.00'a kadar Marmara Ereğlisi'nde 53,  Çorlu'da 7, Kapaklı'da 21, Ergene'de 2, Çerkezköy'de 8, Süleymanpaşa'da 2 ve Hayrabolu'da 7 su baskınına müdahale edildi” diye konuştu.

 

BİR DAHA BÖYLE AFETLERİN YAŞANMAMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Alo Büyükşehir 153, Alo TESKİ 185 ve Alo İtfaiye 110 çağrı merkezlerine gelen telefonlara vakit geçirilmeden geri dönüş yapıldığını da sözlerine ekleyen Kadir Albayrak, “Meteoroloji Müdürlüğü'nün şiddetli sağanak yağış uyarısının ardından Kriz Masası toplantısı düzenledik. Toplantıda şehir merkezi ve ilçelerde herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için alınacak tedbirler değerlendirildi. Ekiplerimiz ihbarlara anında müdahalesiyle olası bir felaket önlenmiş oldu. Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yağışın en çok etkilediği Marmara Ereğlisi İlçemizde tüm ekiplerimiz gelen ihbarları değerlendirerek müdahale ettiler. Şarköy, Muratlı ve Malkara İlçelerimiz ise yağıştan olumsuz olarak etkilenmemiştir. Mahsur kalan ve ekiplerimiz tarafından kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor ve bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Celal KARAKURT