Şikayeti ihbar kabul edildi

Çerkezköy Belediyesine ait çöp kamyonunun topladığı çöpleri KİPA alışveriş merkezinin arkasındaki boş araziye döktüğünü fotoğrafladığını iddia eden Sevgi Uçar isimli vatandaÅ?

GÜNDEM 17.07.2017 20:48:00 0
Şikayeti ihbar kabul edildi

Belediye’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise kamyonun araziye çöp değil arıza yaptığı için su boşalttığı belirtilerek gerekli işlemlerin yapıldığı ifade edildi.

               

BELEDİYE SİTESİNDEN ŞİKAYETTE BULUNDU

 

Gazetemize konuyla ilgili ihbarda bulunan Sevgi Uçar isimli vatandaş şunları söyledi; “15 Temmuz Cumartesi sabahı 07.10 civarlarında KİPA alışveriş merkezinin arkasına denk gelen boş araziye görselde resmi bulunan belediye aracını kullanan 45-50 yaşlarında kır saçlı şahıs çöp boşaltmıştır. Yaptığınız ayıp diyerek uyarılmasına rağmen ‘araç su akıtıyordu’ gibi saçma bir cevap vermiştir. Yaptığının yanlış olduğuna ısrar edince ‘ben dökmedim’ gibi söylem değişikliği yaparak yalan söyleyen şahsı uyarmak ve belediyeyi bu konuda haberdar etmek adına Çerkezköy Belediyesine İnternet sayfasından şikayette bulundum” dedi.

 

ŞİKAYETİ İHBAR OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

 

Uçar açıklamalarının devamında ise, “Çerkezköy Belediyesi temizlik işleri bölüm sorumlusu Hasan Bey ile telefonda yaptığımız görüşme sonucu bana ‘aracın caddeleri su ile temizleyen araç olduğunu, arıza yaptığından akıttığı suyu mecburen kenara çekip boşalttığını’ söyledi. Ben ise cumartesi günü fotoğrafta görünen çöp yığınının pazar günü öğleden sonra daha da çoğaldığını bu atıkların buraya yığılmaya devam etmesinden dolayı mutsuz olduğum için şikayette bulunduğumu belirttim. Nihayetinde ben ise suyu boşaltan bu aracın, bu çöpleri atmamış olduğu söylense de yerleşim alanı içinde bulunan bu çöp yığınını görmüş olmasından ötürü temizlenmesi amacı ile aracı kullanan şahsın yetkililere duyurmuş olması gerektiğini söyledim. Önlem alacaklarını belirten Hasan Bey, duyarlı vatandaşlarımızın bu tür şikayetlerini ihbar babında aldıklarını ve gerekli işlemleri yaptıklarını belirttikleri için ayrıca kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL