Doktor Bey izne ayrıldı sonra gel

Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden Çerkezköy Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktorundan randevu alan bir hasta, randevu günü geldiğinde muayene olacağı doktorun izne ayrıldığını öÄ

GÜNDEM 10.07.2017 21:04:00 0
Doktor Bey izne ayrıldı sonra gel

MUAYENE OLAMADAN GERİ DÖNDÜ

 

Bir hafta öncesiniden Merkezi Hekim Randevu Sistemi iletişim numarası olan Alo 182'yi arayarak Çerkezköy Devlet Hastanesinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoruna muayene olmak isteyen Fatma K. belirli gün ve saat için randevu aldı. 1 hafta sonrası için sistem üzerinden telefon aracılığıyla randevu alan hasta, randevu günü geldiğinde Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne gitti. Muayene olmak için gittiği hastanede görevlilerin ''Doktor Bey izne ayrıldı'' sözleri üzerine kısa süreli şaşkınlık yaşayan hasta, evinin yolunu tuttu.

 

SİSTEM BİLGİLENDİRMEDE BULUNMADI

 

Bir süredir tedavi olmak için gün beklediğini belirten hastanın, yaşadığı mağduriyetin ardından, hastane yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrası konunun Alo 182'nin hatası olduğunu bildirildiği ifade edildi. Günlerdir tedavi olmak için bekleyen hastanın yaşadığı mağduriyet bir yana, sistemsel olarak hangi doktorun ne zaman izne ayrılıp ayrılmayacağı hakkında bilgisinin bulunmaması bu gibi mağduriyetlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Ayrıca doktorun durumu hakkında bilgilendirmek amacıyla Alo 182'nin hastayı bilgilendirmediği görülürken, birçok vatandaşın da aynı mağduriyeti yaşadığı ifade edildi.

 

SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA SIRAYA GİRİYORLAR

 

Randevu sisteminde yaşanan aksaklıklar ve ileri bir tarihe verilen muayene randevuları sebebiyle Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde erken saatlerde uzun sıra kuyrukları oluşuyor. Sistemin verebileceği randevu saatinin kendisine uygun olmadığını düşünen vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla hastane önünde oluşan sıraya girerek listeye adını yazdırıyorlar. Ayrıca iddialara göre hastanın istediği doktoru seçebilmek gibi bir hakkı bulunurken, bazı doktorların da istediği hastayı seçip muayene ettiği ifade ediliyor.

 

Haber / Celal KARAKURT