Vaat çok yer yok

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın başkanlığında düzenlenen Temmuz ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün gerçekleştirildi.

GÜNDEM 7.07.2017 20:36:00 0
Vaat çok yer yok

Okul için yer satışının oylanması sırasında ret oyu veren AK Parti grubu adına konuşan AK Partili meclis üyesi Salih Bezgin, "Okulların alanlarını daraltarak okullar yapıyoruz. Okul yeri bulamazken, mevcut okul yerini satmak çok mantıklı gelmiyor” dedi. Mandalı ise ilçeye 5 okul daha yapılacağının müjdesini verdi.

 

LİDERLERİN İSMİ SOKAKTA YAŞAYACAK

 

Gündemin ilk maddesinde Atatürk Mahallesi 868 ada 6 nolu parsel tamamı 180 metrekare arsada bulunan 20 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edildi. Yeni açılan cadde ve sokağa İbrahim Dükanlı isminin verilmesi ve Atatürk Mahallesi Kurtuluş Dere mevkii Hafızlar Sokak ile Aşıklar Sokak arasında kalan dört parça olan parka isim verilmesi konusu oy birliği ile komisyona gönderilirken, Aşıklar Sokak'ta bulunan parka merhum Alparslan Türkeş, Hafızlar Sokak’taki parka ise merhum Necmettin Erbakan’ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

AK PARTİ SATIŞA KARŞI ÇIKTI

 

İmar ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Atatürk Mahallesi 1576 ada 8 nolu parselde 6 dönümlük arsa vasfındaki okul alanının teknik lise yapılması için satışa çıkarılması konusu görüşüldüğü esnada ilgili madde komisyonca, oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti safı ret oyu kullandı. Kapaklı’da ikisi devlet tarafından biri de özel olmak üzere, üç tana teknik lise bulunduğunu ve ilçenin derslik ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Akın Yılmaz, okul alanını satmaktan ziyade  Kapaklı’nın Endüstri Meslek Lisesi’ne ihtiyacı olduğunu ifade etti. Yılmaz konuşmasının devamında ise, "Devlet kanalı ile Milli Eğitim’in belediyeden okulla ilgili talepleri var. Şu anda buranın satılmasından ziyade, imar tadilatı yapılarak devlet tarafından buraya okul yapması taraftarıyız. Kapaklı her yıl göç alıyor ve eğitim noktasında da çok büyük sıkıntıları var. O yüzden buna ret oyu kullandık” dedi.

 

5 OKUL YAPACAĞIZ

 

Akın Yılmaz'ın ret oyuna gerekçe olarak ifade ettiklerine ithafen konuşan Mandalı ise, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile yaptıkları görüşmede ilçede 2019 yılı sonunda alanları daha genişleterek ilçeye 5 okul alanı kazandırılacağı kanısına vardıklarını dile getirdi. Önümüzdeki hafta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 5 ayrı alanı okul alanına çevirecek. Öte yandan devletin yatırım yapacağı yerlerin belli olduğunu ifade eden Mandalı, "Biz özel sektörü bu işe katarak, hem devlet hem de özel sektör olarak, böyle alanları kazandırmış olduk” dedi.

 

OKUL İÇİNE OKUL YAPIYORSUNUZ

 

Mecliste ilgili konu hakkında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Salih Bezgin ise, 2018 yılı yatırım planı çerçevesinde mevcut Sanayiciler İlköğretim Okulu, Fatma İrfan Mandalı İlköğretim Okulu’nun alanının okul alanı yapılacağını ifade ederek, "Okul alanlarımız yok. Alan sorunumuz olduğu için okul içine okul yapıyoruz. Okulları iç içe sıkıştırırken bu satışın uygun olmadığını düşünüyoruz. Okul alanlarını daraltarak yeni okullar yapıyoruz. Okul yeri bulamazken, mevcut okul yerini satmak çok mantıklı gelmiyor. Artan nüfusla birlikte ilçe merkezine her yıl bir okul yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

MESLEK LİSESİ YAPILSIN

 

Kapaklı Belediyesi Başkanı Mandalı'nın 5 okul yapacağız sözlerine inanmadıklarını ifade eden Bezgin, "O kadar samimi iseniz verin devlet yapsın. Eğitim amaçlı ise Sanayiciler İlköğretim Okuluna yapacağımız okulu gelin oraya kaydıralım”  dedi. Meclis üyesi Metin Kanat, AK Parti grubu olarak okul alanları hakkında kaygılı olduklarını dile getirirken, Akın Yılmaz ise okul yapımına karşı olmadıklarını ve Kapaklı’nın teknik liseye ihtiyacı olmadığını ifade etti.
 

RANT KAYGILARINA YANIT VERDİ

 

AK Parti grubunun ''yalan söylüyorsunuz'' çıkışı ardından CHP grubu adına cevap veren  Halil İbrahim Erkan, rant iddialarına karşılık olarak ''Endişeniz varsa iki yıl içinde hizmete sokma sözüyle yapabiliriz" dedi. Yapılması planlanan okul hakkında ipucu veren Erkan, "Kazandırılacak okulda makine, elektrik bölümleri açılacak, atölyeler kurulacak. Kısacası Meslek Teknik Okulu açılacak” şeklinde konuştu.

 

BİZE GÜLEREK HAKARET EDİYORSUNUZ

 

Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan'ın konuşmasını sık sık bölmek isteyen AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat'a çıkışan Başkan Mandalı, "Bir yıldır meclis üyeliği yapıyorsun,  birisi konuşurken araya girmemesini öğrenemedin. 2019 yılına kadar da bu meclis üyeliğini öğrenemezsin " dedi. Gergin anların yaşandığı meclis toplantısında Mandalı'nın sözlerine cevap veren Kanat, "Siz bize gülerek hakaret ediyorsunuz. Bence siz üç dönemdir Belediye Başkanlığı yaptınız ama hala Belediye Başkanlığını öğrenemediniz. Çünkü bizi bırakınız, kendi meclis üyelerinize saygı göstermiyorsunuz" dedi. Akıllara Başkan Mandalı'nın meclis üyelerine yönelik olarak, ''Başkan benim oturumu kapatıyorum" sözleri geldi.

 

KAMELYALAR İÇİN VİZE ÇIKTI

 

Tartışmaların ardından ilgili gündem maddesi AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilen Vize Belediye Başkanlığı'nın 20 adet kamelya ihtiyaç talebi ise Metin Kanat’ın ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber / Celal KARAKURT