Ormanlara giriş yasaklandı

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda 8 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında ormanlara giriş yasaklanırken, gerekçe olarak da bu tarihler arasında kuraklık ve ya

GÜNDEM 7.07.2017 11:29:00 0
Ormanlara giriş yasaklandı

GÖREVLİLER DIŞINDA KİMSE GİREMEYECEK

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2017 Yılı Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Kararları açıklandı. Açıklanan kararda; “6831 sayılı Orman Kanunun 74. Maddesi gereğince kuraklığın ve yangın riskinin en yüksek olduğu dönem olan 08/07/2017 ile 30/09/2017 tarihleri arasında görevliler dışında her türlü girişler yasaklanmıştır” denildi.

ORMAN VE MESİRE ALANLARINA GİRİŞLER YASAKLANDI

Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesinde tescilli mesire yerleri (Kumbağ-Çamlık Mesire Yeri, Malkara Yolu Kınıklar Mesire Yeri, Yazır Göleti Şehir Ormanı) haricindeki Değirmenaltı Atatürk Ormanı, Kumbağ, Yeniköy, Yukarıkılıçlı, Aşağıkılıçlı, Avşar, Çanakçı, Yayabaşı, Ahmetçe, Akçahalil, Yazır Mahalleleri sınırlarındaki ibreli orman alanlarına, Tekirdağ İli Malkara İlçesinde Deveci, Yenidibek, Teteköy, Sarıpolat, Haliç, Izgar, Yaylagöne, Yaylaköy, Çimendere, Ahmetpaşa, Emirali, Sağlamtaş, Çınaraltı Mahalleleri sınırlarındaki ibreli orman alanlarına girişler yasaklandı.

AĞAÇLANDIRMA SAHALARINA DA GİRİŞLER YASAK

Diğer yandan Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesinde İstasyon Mahallesi (Ambardere ve Kuşbahçe Mevkii), Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak konutları sınırlarındaki ibreli orman alanları ile Tekirdağ İli Şarköy İlçesinde Kocaali, Kızılcaterzi, Yeniköy, Sofuköy, Gölcük, Yayaköy, Şenköy Mahalleleri sınırlarındaki ibreli orman alanlarına ve ağaçlandırma sahalarına girişlerin yasaklandığı ifade edildi.

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ