Tek yönde hedefe çok yaklaşıldı

Tek yön uygulaması ile birlikte trafik akışında yaşanan rahatlamanın sayısal verileri ulaşmaya başladı. Uygulama öncesinde Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan verilerde yüzd

GÜNDEM 3.07.2017 20:37:00 0
Tek yönde hedefe çok yaklaşıldı

19 Haziran'da başlayan uygulamanın üzerinden 2 hafta geçmesine karşın yüzde 35'lik trafik rahatlığı yakalandı. Başkan Akay'ın kısa süre içerisinde konu hakkında basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

 

10 DAKİKALIK YOL 6 DAKİKAYA DÜŞTÜ

 

19 Haziran'da sancılı başlayan tek yön uygulamasının verimliliği noktasında yapılan araştırmaların sayısal verileri ulaşmaya başladı. Uygulama öncesinde Atatürk Caddesi üzerinden Narin Kavşağı'ndan Altıyol Kavşağı'na 10 dakikada ulaşılırken, günde 3 defa yapılan testler sonucunda bu sürenin 6 dakikaya düştüğü saptandı.

 

KAVŞAK DÜZENLEMESİ İLE HEDEF YAKALANACAK

 

Pamukkale Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırladığı sirkülasyon planında trafikte yüzde 37'lik bir rahatlama beklenirken, uygulamanın üzerinden yalnızca 2 hafta geçmesine rağmen hedefe çok yaklaşıldı. Şu an için yüzde 35'lik bir trafik rahatlaması yakalandığı sayısal verilere yansırken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 10 gün içerisinde Altı yol Kavşağı'ndaki genişletme çalışmalarına başlayacağı ifade edildi. Kavşakta yapılacak düzenleme hedeflenen rahatlamaya ulaşılacağı belirtilirken, Başkan Akay sayısal verileri basın ile paylaşacağı bir basın açıklaması yapacak.