Hangi okul zirvede ?

2017  Eğitim Öğretim yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması kapsamında açıklanan yerleştirme puanlarına göre Başakşehir Koleji öğrencileri bölgede açık ara farkla yine zirv

EĞİTİM 2.07.2017 19:35:00 0
Hangi okul zirvede ?

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE DİĞER KURUMLAR ETİK DAVRANMADI

 

Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun dün okulda düzenlenen basın açıklamasında yapılan TEOG sınavının ardından okulun başarı durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başarıda emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür ederek söze başlayan Dursun, diğer özel okulların etik davranmadığını ifade ederek, "Kurum olarak halkımızı yanlış bilgilendirmemek için resmi sonuçların açılanmasını bekledik. Diğer kurumlar etik olmayan bir şekilde ki buna İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de dahildir, yerleştirme puanları hesaplanmadan aslı astarı olmayan Türkiye birinciliklerini ilan etmişlerdir. Şimdi bu açıkladıkları Türkiye birincilerinin 500 tam puan aldığı sonuçları halkımıza olan saygı çerçevesinde kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz" diyerek diğer özel okullara göndermede bulundu.

 

OKULUN YARISI 450 PUAN ALDI

 

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yerleştirme puanı sonuçlarına göre okul başarı durumlarını resmi kaynaklarla açıklamaları gerektiğini ifade eden Mustafa Dursun, "Özel Başakşehir Ortaokulu öğrencilerinin yüzde 16'sı 490 puan üzerinde almış ve bu yüzdelik dilimin ortalaması 493,77'dir. Özel Başakşehir Ortaokulu öğrencilerinin yüzde 48'i yani okulumuz öğrencilerinin yarısı 450 puan üzerinde puan alırken, yine bu yüzdelik dilimin ortalaması 480.37 gibi inanılması zor bir derecedir. Tüm okul öğrencilerimizin ortalaması 425,05'dır" dedi.

 

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAMAYACAK

 

Okula kayıt yaptırmak isteyen 8. sınıf öğrencilerin seviye belirleme sınavından en az 400 puan alması gerektiğini ifade eden Dursun, parayı veren herkesin okula giremeyeceğini ve kalitesiyle ülkede ses getiren bir okul olmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

SPOR KULÜBÜ KURULDU

 

Ayrıca okul öğrencilerinin sosyal olarak gelişmelerine katkı sağlamak ve bölgedeki diğer öğrencilere de hizmet etmek amacıyla Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü'nü kurduklarını ifade eden Mustafa Dursun, spor branşlarında da iddialı bir kulüp olacaklarını dile getirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT