Roman TIR Şoförü Edirne'yi Tercih Etti

Romanya'nın başkenti Bükreş'te kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılan TIR şoförü Rüstem Işık, tedavisinin Türkiye'de yapılmasını istemesi üzerine Edirne'den giden sağlık ekipleri tarafÄ?

GÜNDEM 30.06.2017 22:54:00 0
Roman TIR Şoförü Edirne

Bükreş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Işık, hastanede gözlerini açtığında, içerisinde para olan cüzdanının çalındığını öğrendi. Tedavisi 20 gündür Romanya'da devam eden Işık, Türk Konsolosluğu'na ulaşıp, tedavisinin Türkiye'de sürmesini istedi.
 

AMBULANS GİDİP, GETİRDİ
 

Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Rüstem Işık'ı Türkiye'ye getirmek için bugün sabah saatlerinde bir sağlık ekibi gönderdi. Aralarında Edirne İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Nihal Kaşıkçı'nın da bulunduğu ekip, ambulansla toplam bin kilometre yaparak, saat 23.00 sıralarında Işık'ı Türkiye'ye getirdi. Rüstem Işık, Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

 

ULUSLARARASI EKİP


Uluslararası bir ekip kurduklarını belirten Dr. Kaşıkçı, "Balkan çoğrafyasından aldığımız 18'nci hastamız. Hastamızın sağlık durumu şu an orta düzeyde. İleri tetkik hocalarımız tarafından tedavisi için hastanemize getirildi. Hastamız yasalar gereği, kendi vatandaşımıza sahip çıkmak adına görevimizi yapıyoruz. Hastamız bizi görünce çok sevindi, yüzündeki o sevinci gördük ve biz de çok mutlu olduk" dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN