Adalet'in Tek Kişilik Trakya Kolu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne ikinci kol desteği İzmir'den gelmişti. Üçüncü kol tek kişiyle de ols

GÜNDEM 28.06.2017 15:51:00 0
Adalet

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne kol desteği İzmir’den gelmiş, İzmir’den İstanbul’a doğru da bir yürüyüş, İzmit Körfezi’nin denizden aşılacağı güzergah ile başlatılmıştı. Yürüyüşe Trakya da kayıtsız kalmazken Trakya’dan CHP’li milletvekilleri, yöneticileri ve üyeleri ile yürüyüşe destek veren vatandaşlar ama yürüyüşün çeşitli etaplarına eşlik etmiş ama bulundukları kentlerde yürüyüş, basın açıklaması yapmışlardı.

 

TATİLİNİ YARIDA KESTİ

 

Bugüne kadar Trakya’dan bir yürüyüş kolu oluşmazken o kolu Burhan Çakmak isimli yurttaş, tek başına oluşturdu. Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde oturan, nakliye işiyle uğraşan Burhan Çakmak (30), Çanakkale’ye bağlı Geyikli’de tatildeyken tatilini yarıda bırakıp yürüyüşü başlattı. Yürüyüşün il gününde Çanakkale’de bozkurt işareti yapan bir grubun tacizine uğradığını ancak 30-40 kadar üniversitelinin saldırının önüne geçtiğini belirten Burhan Çakmak feribotla Gelibolu’ya geçtikten sonra yürüyüşünü sürdürdü.

 

BUGÜN KEŞAN’A ULAŞTI

 

Astım hastası olan, konaklamasını CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde tahsis edilen yerlerde ya da hastanelerin acil servislerinde gerçekleştiren Burhan Çakmak bugün 15.30 suları itibariyle Keşan İlçesi’ne ulaştı. Gece yarısı da yürüyen ve 4-5 gün içinde Tekirdağ merkeze varmayı planlayan Çakmak’ın güzergahı Marmara Ereğlisi, Silivri ilçeleri üzerinden İstanbul ve ardından Maltepe ilçesi. Asya yönüne ise Beşiktaş ilçesi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçmeyi planlıyor.

 

BU YÜRÜYÜŞÜ TAMAMLAYACAĞIM

 

Çakmak bugün itibariyle ajanslara da haber olarak girmesinin ardından hakkında İstanbul Valiliği’nce gözaltı kararı çıkartıldığına dair duyumlar aldığını ancak buna rağmen yürüyüşünü tamamlayacağını kaydetti. Çakmak, “Sayın genel başkanımız yalnız değildir. Onun için, tutuklu gazeteciler için ve Milletvekilimiz Enis Berberoğlu için yürüyorum. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyorum. Adalet bir gün hepimize lazım olacak. Adaletsiz bir Türkiye olmaz. Ölsem de, kalsam da, ayaklarım kan tutsa da bu yürüyüşü tamamlayacağım” diye konuştu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ