Bircan: Adalet İçin Yürüyoruz

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşünün tüm adaletsizliklere karşı olduğunu ifade ederek, "AKP'nin talimatlı y

SİYASET 18.06.2017 19:08:00 0
Bircan: Adalet İçin Yürüyoruz

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan CHP'nin Adelet yürüyüşünün önemine dikkat çekerek, “Bizim milletvekili arkadaşımız Enis Berberoğlu'na yapılan yargı katliamı kabul edilemez. Daha önce Aydınlık Gazetesi’nde çıkmış, Habertürk Gazetesi’nde yayınlanmış, bir çok ulusal ve uluslar arası ajansın da geçtiği haber için hakkında hiçbir delil olmayan Milletvekili Berberoğlu'nu tutuklamak adaleti yok etmektir. Biz CHP olarak sadece Berberoğlu için değil halkımızın tüm mağdur edilmiş kesimleri için Adalet yürüyüşü yapıyoruz” dedi.

 

AKP YARGISI EŞİTTİR FETÖ YARGISI     

       

CHP'li Bircan, “Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde haykırdık. Bu kadar vatansever insana yapılan iftaralara karşıyız dedik. O süreçlerde talimatlı FETÖ yargısı nasıl iş yapıyorsa bugün de AKP'nin yargısı aynısını yapıyor. Yok birbirlerinden farkı. AKP yargısı eşittir Fetö yargısı” diyerek AKP'nin adaleti katlettiğinin altını çizdi.

 

HİÇBİR FARKI YOK

 

“Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi davalarda FETÖ'cüler asılsıl ve kanıtsız iddialarla bu ülkenin yurtseverlerini hapse attığında CHP olarak biz talimatlı yargıyı anlattık, bu davaların en büyük mağdurlarından olduk. Bugün ise o gün FETÖ'ye kol kanat geren, ne istediler de vermedik diyenin yargısı iş başında. AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın talimatı ile Enis Berberoğlu 25 yıl hapse mahkum edildi ve tutuklandı. Bugünkü yargının (AKP yargısı), dünkü yargıdan (Fetö yargısı) bir farkı olmadığı için biz bu Adalet yürüyüşünü yapıyoruz” diyen Bircan, yürüyüşe ülkenin tüm kesimlerinden destek yağdığını söyledi.

 

KESİNTİ YOK

 

Bircan, Adaletin olmadığı yerde hiçbir şeyin olma şansının olmadığını ifade ederek, “Halkımızın yoğun desteğinin sebebi de bu. Çevrenizde AKP yargısının mağdur etmediği bir aile göremezsiniz” dedi. Bircan yürüyüşün kesintisiz süreceğinin de bilgisini vererek, “Hergün yeni yüzler görüyoruz yürüyüşümüze katılan. Bize güç veren, destek olan yurttaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ