"Karar Sahipleri Bu Kararın Altında Kalacak"

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Enis Berberoğlu'nun gazetecilik "suçu"ndan 25 yıl ceza almasını asla kabul etmediklerini belirtip karar sahiplerinin kararın altında kalacağını söyled

SİYASET 16.06.2017 18:25:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması dolayısıyla açıklamalarda bulundu.Vekil Gündoğdu açıklamasında; “Ortada kanıt dahi yokken İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu önce ömür boyu sonra yirmi beş yılla tutuklandı. Siyasi karara ve siyasi yargıya ‘Hayır.’ Adaleti mumla aradığımız günleri yaşıyoruz.  Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreçten geçiyoruz” dedi.

 

 ASLA KABUL ETMİYORUZ

 

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ayrıca şunları söyledi: “Sayın Enis Berberoğlu hiçbir veri, delil olmaksızın 25 yıla mahkûm ediliyor. Hangi hukukla hangi anlayışla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. Gün gelecek yargılanması gerekenler yargılanacak. Bizler doğruları söylemeye ve gerçeklerin arkasında durmaya devam edeceğiz. Ülkemizde yaşanan olaylara anlam veremiyoruz. Halkımızın yanında olmaya ve doğruları savunmaya ilk günde olduğu gibi bugünde devam edeceğiz.”

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ