Müezzinoğlu'ndan Selimiye Projesine Destek Sözü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Selimiye Camii'nin çevresini değiştirecek, başta Edirne olmak üzere tüm Trakya'daki turizm potansiyelini arttıracak 'Selimiye Camii Ã?

GÜNDEM 15.06.2017 17:16:00 0
Müezzinoğlu

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Milletvekili Rafet Sezen Ankara’ya giderek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu ziyaret etti. Bakan Müezzinoğulu ile kısa süre içerisinde başlatılması planlanan ‘Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ hakkında görüş alışverişinde bulunan heyet, kente yapılacak olan yatırımlar ve Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ hakkında destek istedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da, kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Edirne'nin benim gönlümdeki yeri başkadır. Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği Selimiye Camisi, Edirne ve Türkiye'nin göz bebeğidir. Edirne ve Selimiye Camii'ne yakışır bir meydan projesi olacağına inandığım çalışmaya destek vermeye hazırız" dedi.

 

PROJESİ ÖDÜL ALMIŞTI

 

Edirne Belediyesi’nin hazırladığı bu proje Türkiye’nin en önemli iki birliğinden de birincilik ödülü almıştı. Marmara Belediyeler Birliği’nin 6.’sını düzenlediği Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde İmar Şehircilik ve Estetik kategorisinde birinci olan ‘Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda 83 proje içinde birinci oldu.          

 

EN ÖNEMLİ YAPILARDAN BİRİ

 

Söz konusu proje ile UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kültürel varlık olarak dahil edilen Osmanlı Dönemi’nin en önemli yapılarından biri olan Selimiye Camii’nin çevresiyle de bir bütün olması hedeflendi. Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’yle yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edebileceği kimlikli bir turizm destinasyonunun yaratılmasını sağlanarak; oluşturulacak alanlar ve sunulacak hizmetlerle Trakya Bölgesi yeni bir kazanıma sahip olacak. 

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ