Esnafı Turist de Denetleyecek

Trakya'nın en turistik kenti Edirne'de Vali Günay Özdemir turist memnuniyeti ve sürekliliği için işi sıkı tutuyor. Türkiye'de ilk olmak kaydıyla turiste özel Whatsapp şikayet hattı oluştu

GÜNDEM 13.06.2017 18:30:00 0
Esnafı Turist de Denetleyecek

Edirne Valisi Günay Özdemir, kentte görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Vali Özdemir, Meriç Nehri kenarında Polis Evi Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğinde Edirne'de görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Vali Özdemir turizm konusunda Edirne'de iyi bir sinerji yakalandığına dikkat çekerek, "Edirne'de bütün kesimler bir şeyler yapıyor. Ama bunları toplu bir şekilde yaptığımız zaman Edirne bir sinerji kazandı” dedi. Özdemir şöyle devam etti:

 

TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR HAT YOK
 

Edirne'nin iyi bir hava yakaladığını düşünüyorum. Turizm ile ilgili Edirne'nin iyi bir sinerji yaşadığını ancak bunu yönetemezsek aleyhine döneceğini düşünüyorum. Bakın mesela bu konuda bir Whatsapp şikayet hattı oluşturduk. Edirne'ye gelen turistlerimiz iş yerlerinde bir sorun gördüğü zaman hemen fotoğrafını çekip atacak. İlgili birim konuyla ilgili gerekeni yapacak. Bir de böylece esnaflar üzerindeki denetimi daha sıkı bir şekilde yapmış olacağız. Türkiye'de böyle bir hat yok.”

 

HİKAYESİ OLAN YERLER CAZİPTİR


Edirneliler'in misafirperverliğine değinen ve burada görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özdemir, ilerleyen süreçte kentte turizm adına atacakları adımlar hakkında da ipuçları verdi.Edirne'nin medeniyetleri bünyesinde barındırmış tarihi bir şehir olduğunu söyleyen Vali Özdemir, hikayesi olan yerlerin her zaman insanları cezbettiğini belirtti. Kentteki tarihi noktaların bir an önce dönüşümden geçmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Özdemir şöyle devam etti:

 

DÖNÜŞÜM ŞART

 

“O nedenle Fatih Sultan Mehmet heykelinin olduğu bölgede dönüşümlerin bir an önce yapılması gerekiyor. Şu anda Bedesten Çarşısı'nın dönüşümü ile ilgili bir çalışmamız var. Orada dükkânların her birini tek düze haline getirdik. Birkaç yıl içerisinde oradaki iş yerlerinin hepsinin aynı standartlara gelmesi gerekiyor. Çünkü orayı da dönüştürmezsek turizm anlamında önemli bir merkezi kaybetmiş oluruz. Amacımız meydanla beraber o alanı da dönüştürmek.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ