Dede SağlığınaEvlat Babaya Torun Dedesine Kavuştu

Özel Optimed Hastanesi'nin yeni açılan kalp ve damar cerrahisinde ameliyat olan Sabri Serter sağlığına kavuştu. İnce eleyen kızı Doç.Dr.Mehmet Güzeloğlu'nu internetten sordu, soruşturdu…

YAŞAM SAĞLIK 13.06.2017 18:27:00 0
Dede SağlığınaEvlat Babaya Torun Dedesine Kavuştu

Kızının kanaatiyle ameliyat masasına yatan Sabri Serter, “Önce Allah’a, sonra doktoruma güvendim” dedi. Kızı hikâyeyi, “Babam sağlığına, biz babamıza, oğlum dedesine kavuştu”  diye noktaladı.

 

Hikayenin en küçük aktörü ise Çınar torun. Dedesi yataktan kalktığında kalp şeklindeki yastıkla, “Dede kalbini bırakma” diye koşturan Çınar dedesi sofraya oturduğu zaman da, “Bu sana yararlı mı” diye soruyor.

 

 

Optimed’in yeni kurulan kalp ve damar cerrahisi merkezinin ameliyatlarından biri olan “Koroner Bypass” ameliyatını gerçekleştirdiği 55 yaşında ki hastası, Sabri Serter geçirdiği kalp ameliyatı sonrası hastaneye geliş hikâyesini anlattı. Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri ile Optimed’in kapısını çalan Serter’in hastanede yapılan muayenesinde kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Anjiyo sonrası, “Koroner Bypass Ameliyatı” olması gerektiği tespit edildi. Serter, “Bana, ‘Gitme o hastaneye, girersen çıkamazsın’ diyenler de oldu ancak onlara önce Allah’a sonra hastaneye ve Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Doç.Dr.Mehmet Güzeloğlu’na güvendiğimi söyledim” dedi. Serter, Optimed’e geliş sürecine dair ayrıca şunları söyledi:

 

BANA VE AİLEME ANLATTILAR

 

“Göğsümde ağrı oldu, nefesim daraldı ve Optimed Hastanesi acil servise geldik.  O gece acil serviste birkaç saat müşahede altında kaldım. Daha sonra, ‘Mutlaka kalp damar cerrahisi doktorumuzun da sizi görmesi gerekir randevu yapalım’ dediler. Ertesi gün randevu ile Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güzeloğlu’na muayene oldum. Anjiyo olmuştum ve doktor bey stent takılamayacağını belirtti, kalp sağlığım ile ilgili tüm durumu detayları ile hem bana hem aileme anlattı. Önce ikna olamadık.

 

KIZIM DOKTOR BEYİ İNTERNETTEN ARAŞTIRDI

 

Aslında hastaneyi yıllardır biliriz ve geliriz ancak kalp ve damar cerrahisi bölümünün yeni kurulmuş olması beni ve ailemi düşündürdü. Daha sonra kızım Mehmet Bey ile ilgili internette araştırma yaptı, nerelerde mesleğini icra etmiş, hangi okul mezunu, bugüne kadar kaç operasyon gerçekleştirmiş, hakkında hiç şikayet var mı yok mu diye baktı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda doktorun 6 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirdiğini öğrenmek bizi biraz daha rahatlattı, Mehmet Güzeloğlu ve ekibi ile bir kere daha görüşmeye geldik.

 

NEDEN GEREKTİĞİNİ İZAH ETTİLER

 

Bu kez doktor ve ekibi ile ameliyatı, neden olmam gerektiğini, nasıl yapacaklarını, nelerle karşılaşabileceğimizi tüm detayları ile bir kez daha anlattı. Ben de, ailem de Doç. Dr. Mehmet Güzeloğlu’ndan, bölümün yeni olmasına rağmen ameliyatın başarılı geçeceğine dair güveni aldık. ‘Önce Allah’a sonra size güveniyoruz’ dedik ve ameliyatı olma kararı verdim. Ameliyat sonrası da yoğun bakımda kaldım, orada da çok güzel ilgilendiler, herhangi bir sıkıntı yaşamadım, daha sonra servise çıkardılar orada da ilaçlarım, bakımlarım, doktorumun kontrolleri beni ve ailemi ziyaret etmesi tüm bunları çok özenle yaptılar, biz de güvenimizin boşa çıkmaması ve ameliyatında başarılı geçmesi ile birlikte bir kere daha çok şükür dedik.

 

DEDE. KALBİNİ BIRAKMA!

 

Daha önce başımıza gelmiş bir şey değildi. Torunum Çınar bu hikâyenin en küçük bireyi ve Optimed Hastanesi’nin vermiş olduğu kalp şeklindeki göğüs yastığını yanıma almadan ayağa kalktığım an, ‘Dede kalbini bırakma’ diye peşimden koşuyor. Şanslıyız. Optimed Hastanesi’ne, Doç. Dr. Mehmet Güzeloğlu’na ve ekibine de canı gönülden teşekkür ederim. Beni sağlığıma, aileme ve torunuma kavuşturdular.”

 

Haber / Ayşenur AYDIN