Macarların Tekirdağ'a Gelişinin 3'ncü Asrı Kutlandı

Bu yıl Kiraz Festivali bünyesinde 15'incisi gerçekleşen Macar Günleri, Macar Prensi'nin Osmanlı Devleti'ne sığınarak Tekirdağ'a gelişinin 300'üncü yılına denk gelmesi nedeniyle özel olarak kutlandı.

GÜNDEM 12.06.2017 20:27:00 0
Macarların Tekirdağ

300. Yıl anısına karma resim sergisi ve panel düzenlendi.Etkinliğin açılış töreninde Macaristan ve Türkiye Milli Marşları'nın çalınmasının ardından konuşmalar gerçekleştirildi. Macaristan Büyükelçiliği 2. Sekreteri Katalin Tanus, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın konuşmalarının ardından, 300. Yıl sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 

TARİHİ BİR İLİŞKİ

 

Sergide bulunan eserleri tek tek inceleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, eserler hakkında da bilgi aldı. Macar Günleri hakkında açıklamada bulunan Eşkinat, "Macar halkıyla tarihi çok eskilere dayanan ilişkilerimizin yanında, Prens Ferenc Rakoczi'nin şehrimize sığınarak ömrünün kalanını burada geçirmesi ile birlikte aramızda özel bir bağ da kurulmuştur. Bu bağ, her yıl Macar Günleri gibi etkinliklerle daha da güçlenmektedir. Bu yılın özel anlamı da Rakoczi'nin Tekirdağ'a gelişinin 300. Yılı olmasıdır. Rakoczi Macar halkıyla aramızdaki bağı temsil etmesinin yanı sıra Süleymanpaşa'nın değeridir. Biz bu değeri arttırmak için çalışıyoruz," diye konuştu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ