Biz Para Toplamıyoruz

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç engelli derneklerinin adı kullanılarak yapılan her tür para toplama ve ürün satışına karşı uyarıda bulunup, "Biz para toplamıy

GÜNDEM 11.06.2017 18:44:00 0
Biz Para Toplamıyoruz

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, engelliler adına çeşitli yollardan para toplandığını ifade ederek, "Engelli dernekleri adına dergi, kitap ve yiyecek gibi malzeme satarak yardım toplayan kişilere karşı uyanık olmalıyız. Biz para toplamıyoruz" dedi.

 

CAMİAMIZI KULLANDIRMIYORUZ
 

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Engellilerin durumlarını kullanarak satış yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini anlatan Kılıç, "Engelli dernekleri adına dergi, kitap ve yiyecek gibi malzeme satarak yardım toplayan kişilere karşı uyanık olmalıyız. Biz para toplamıyoruz. İnsanları dolandırmıyoruz. İnsanlara duygu sömürüsü yaparak engelli camiamızı kullandırmıyoruz" dedi. Dolandırıcıların insanların duygularını kullanarak haksız kazançlar elde ettiğini belirten Kılıç şunları söyledi:

 

ACINACAK İNSANLAR DEĞİLİZ


"Ben bu tür davranışları yapanlara mutsuz insanlar diyorum. Çünkü onlar insanlarımızın duygularıyla oynayan insanları kullanan ahmaklar. Biz acınacak insanlar değiliz. Cenab-ı Allah'ın vermiş olduğu kaderi paylaşan kişileriz. Ama görüyoruz ki bizim bu kaderimizi kullanan kendini bilmez insanlar duygu sömürüsü yaparak, bizim adımıza para toplamaya çalışıyorlar.

 

BEYİN ENGELLİLERE SESLENDİ

 

Bizim adımıza 'tekerlekli sandalye alacağız' diyerek insanları dolandırıyorlar. Bir de bu mübarek Ramazan ayında, ‘Fitrenizi, zekatınızı engellilere verin’ diyerek insanları kullanmaya çalışıyorlar. Biz diyoruz ki kendi elinizle vermeden yardımcı olmayın. Onlar bizi kullanıyorlar. Buradan o beyin engellilere sesleniyorum. Bizi kullanarak para toplamayın. Biz bu toplumun bir parçasıyız."

 

Haber / Şaban KARDEŞ