Sağlık Turizminin Sadece Sağlık İşkolunda Yer Alacağız

Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan sağlık turizminde işin sadece sağlık işkolunda yer alacaklarını söyledi. Çalışkan, "Her şeyi siz yapmaya kalkarsanız farklı eleştireler

GÜNDEM 11.06.2017 18:42:00 0
Sağlık Turizminin Sadece Sağlık İşkolunda Yer Alacağız

Sağlık turizmi adından da anlaşıldığı gibi merkezine sağlığı alan aynı zamanda bir turizm vakası. Sağlığına kavuşmak için ülkemizi tercih eden hasta ile hasta yakınlarının da içinde yer alacağı bir hadise. Bu gerekçeyle ülkemize gelecek hasta ve hasta yakınlarının konaklama, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra hazır gelmişken bir süre daha kalacakları, gezecekleri tozacakları varsayılabilir. Bu da hizmet işkoluna önemli bir canlılık katacak.

 

FIRSAT BU FIRSAT…

 

Öte yandan bir yurdumuz insanı alışkanlığı olarak asıl işi sağlık olan girişimcilerin hazır fırsat varken bu pastadan da pay almak isteyeceği düşünebilir. Örneğin şarkıcı türkücü program yapımcısı ve sunucusu İbrahim Tatlıses’in lahmacun ve çiğ köfte gibi çok tüketilen gıda maddelerinin satışı ile birlikte şehirler arası toplu taşımacılık işinde de yer aldığı bir vakadır. Ancak Optimed Hastanesi Başkanı Op.Dr.Recep Çalışkan pastanın paylaşılmasından, herkesin bildiği işi hakkını vererek yapmasından yana bir tavır izledi. Ne otel/hastanecilikte olacaklar, ne de diğer alanlarda:

 

DİĞERLERİNE YÖNLENDİRECEĞİZ

 

“Her şeyi siz yapmaya kalkarsanız farklı eleştireler alırsınız. Biz o anlamda her şeyi yapmayacağız. Bir turist Optimed Hastanesi’ni tercih ederek sağlık sorununa çözüm aramak için Çerkezköy’e geldiğinde, o turiste sağlık yönünden katkımız olduktan sonra geri çekileceğiz. İyi otel ve lokantaları saptayıp turisti talebi halinde, oralara yönlendireceğiz.

 

O ARKADAŞLARIMIZ DA EN İYİSİNİ YAPMALI

 

Ama o iş kollarında yer alan arkadaşlarımızın da hizmetin en iyisini vermesi; hasta/turist ile yakınlarının Çerkezköy’den her yönüyle çok memnun bir şekilde ayrılması gerekir. Biz hastanın sadece sağlık ihtiyacı ile ilgiliyiz. Ben hastanın Optimed Hastanesi’ne girdikten sonra sağlık yönü ile ruhsal ve bedensel yönlerinden en üst düzeyde çıkmasını isterim. Böyle olması gerektiğini savunuyoruz ve biz bu süreçte bu şekilde davranacağız.”

 

Röportaj / Şaban KARDEŞ