Bircan: Taşeron sayısı yüzde 500 arttı ama düzenleme hala yok!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, AKP'nin iktidara geldiği günden bugüne taşeron sayısının yüzde 500 arttığına dikkat çekerek, buna rağmen taşeron düzenlemesi ile ilgili hiçbir

SİYASET 11.06.2017 18:35:00 0
Bircan: Taşeron sayısı yüzde 500 arttı ama düzenleme hala yok!

HİÇBİR ŞEY YAPMADIKLARINA DAİR AÇIKLAMADA BULUNDULAR

       

Bircan geçen senenin ekim ayında konu hakkında vermiş olduğu soru önergesiyle taşeron işçiliği tekrar gündeme getirmişti. Bircan’a Aralık 2016’da yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Taşeronların kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmaları henüz tamamlanmadığından, önergede yer alan sorulara yönelik olarak herhangi bir cevap oluşturulamamıştır” deyince AKP’nin taşeron konusunda hiçbir çalışma yapmadığı ortaya çıkmıştı.

 

DAVUTOĞLU’NUN SÖZÜ HAVADA KALDI

 

Bircan AKP’nin taşeron sözlerini hatırlatarak, “10 Aralık 2015’te Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümet 2016 Eylem Planı açıklamasında 3 ay içinde ‘Asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamı sağlanacak’ sözünü verdi. 3 ay sonra 22 Mart 2016’da AKP Grup Toplantısında, ‘Bildiğiniz gibi asıl işlerde çalışanları seçim vaadi olarak kamuya alacağımızı vurgulamıştık. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık. Böylelikle asli asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Hayırlı olsun...’ dedi. Davutoğlu gitti ama söz tutulmadı.

 

OLAN VATANDAŞA OLDU

 

Binali Yıldırım Başbakan oldu ve 27 Haziran 2016’da TRT Haber’e yaptığı açıklamada; ‘Taşeron işçileri için çalışmalarımız devam ediyor, yılsonuna kadar halledeceğiz’ dedi. Yılsonu geldi. Başbakan sözleri tutulmadı, bakan da daha çalışma yapamıyoruz diye yanıt verdi. 6 ay daha geçti yine ortada bir şey yok. Olan yine vatandaşımıza oldu” diye konuştu. 

 

SÖZÜMÜZÜ ÇALDIN, GEREĞİNİ YAP : AKP’nin bir an önce taşeron düzenlemesi yapması gerektiğinin altını çizen Bircan, “AKP bizden taşerona kadro sözümüzü çaldı. Şimdi gereğini yapmak zorunda. İki  yıl geçti seçimin üzerinden. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi.