Eşkinat Yine Tüzel Kişiliklerini İstedi

53'ncü Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamındaki kiraz yetiştiricilerinin yarıştırıldığı yarışmada ödüller sahiplerini buldu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat köylerin tüzel k

GÜNDEM 9.06.2017 19:33:00 0
Eşkinat Yine Tüzel Kişiliklerini İstedi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 53. Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında kiraz yarışması gerçekleşti. Festivalin ilk gününde, Naip Mahallesi'nde yarışmanın yanı sıra iftar programı ve Yasemin Mira konseri düzenlendi. Adı kiraz ile özdeşleşen ve ilk kiraz festivalinin yapıldığı Naip Mahallesi’ndeki yarışmaya il genelinden 28 üretici katıldı. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, dereceye giren yetiştiriciler belirlendi.

 

YERELDEN ULUSALA

 

Naip Mahallesi Muhtarı Ferhat Ataç festivalin ilk olarak 53 yıl önce başladığını belirtip zaman içinde ulusallaştığını kaydetti. Ataç bu süreçte katkılarından ötürü Tekirdağ BŞB Başkanı Kadir Albayrak ve ekibine teşekkür etti.

 

TÜZEL KİŞİLİKLERİ GERİ TESLİM EDİLMELİ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da 53 yıllık geleneğin başladığı Naip Mahallesi’nin tarımın kırsal kalkınmada ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Eşkinat, “Köylerimizin, kırsal mahallerimizin tüzel kişiliğini orada yaşayan insanlara emanet edelim. Tarımsal kalkınma, sadece kırsal bölgeler için değil, tüm Türkiye için çok önemlidir” dedi. Eşkinat söz konusu talebini referandum öncesi belediyeyi ziyarete gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e de iletmişti.

 

FESTİVAL TARIMI HATIRLATIYOR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak festivalin Tekirdağ'ın önemli bir özelliğini ortaya koyduğunu, hızla yaşanan sanayileşmede tarımın varlığını hatırlattığını belirtip, “Maalesef sanayide uygulanan vahşi büyüme modeli, tarım arazilerini yok ediyor. Tarımsal üretim olmayınca bu ürünler ithal ediliyor ve ülke ekonomisi zarar görüyor. Ülke kalkınması için tarım çok önemlidir” diye konuştu.

 

SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “53 yıl önce burada bu festivali düzenleyenlerden Allah razı olsun. Doğamıza, tarımımıza, ormanlarımıza ve çiftçilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Böyle günler bunun için bir fırsattır. Bugün kiraz yarışmasına katılan her bir yetiştirici gönlümüzün birincisidir. İnşallah böyle hep beraber nice ramazanları Naip'te kutlarız.”

 

Haber / Ayşenur AYDIN