Kabul Edilemez

Atatürk'e ve aziz hatırasına alenen hakaret eden Süleyman Yeşilyurt'un jet yargılama ile serbest bırakılmasına CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan zehir zemberek tepki gösterdi: Kabul edilemez.

SİYASET 2.06.2017 18:21:00 0
Kabul Edilemez

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Atatürk’e ve aziz hatırasına alenen hakaret eden Süleyman Yeşilyurt’un jet yargılama ile serbest bırakılmasına çok sert tepki göstererek, “Atatürk’e dil uzatan, ahlak bilmez, tarih bilmez bu zatları AKP yargısı korumaktadır. AKP’nin Atatürk düşmanlığı bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi. Bircan, Yeşilyurt’un 12 Mayıs’ta tutuklanmasının ardından beş gün içinde iddianame hazırlanıp 1 Haziran’da jet hızı ile tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti:

 

BU YARGI AKP YARGISIDIR

 

“20 gün olmadan Atamız hakkında asılsız iddialar ortaya koyan, Atamıza ve ailesine hakaretler eden bu şahsiyetsiz adamı tahliye eden yargı AKP yargısıdır” diyen Bircan AKP’nin Atatürk düşmanlığını bu olayla da bir kez daha kanıtladığını belirtti. Bircan açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

 

 

İKİNCİ BİR ÖRNEĞİ YOK

 

 

“Atatürk’e, aziz hatırasına, ailesine dil uzatan bu vatan haini 5816 Sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’na göre suç işlemiştir. AKP yargısı ise bu zatı halkımızın yoğun tepkisi yüzünden tutuklamak zorunda kalmış ancak, beş gün içinde iddianame hazırlayıp, 20’nci gün ilk duruşma tarihi verip serbest bırakmıştır. Türkiye’de bu kadar hızlı işleyen başka bir dava yoktur.

 

ERDOĞAN’I ELEŞTİREN TWET ATSAN AYLARCA YATARSIN

 

Bu da AKP’nin Atatürk düşmanlığının bir başka kanıtıdır. Cumhurbaşkanını eleştiren twet atsan aylarca hapis yatarsın, Atatürk’e küfredersen AKP tarafından ödüllendirilirsin. Ülkemizi AKP’nin getirdiği son nokta maalesef budur. AKP’ye en haklı ve en güzel tepkiyi yine halkımız tepkisi ile verecektir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ