Optimed Diyabet Okulu'nda 5'nci Dönem Dersleri Başlıyor

Optimed Diyabet Okulu kaldığı yerden devam ediyor Diyabetle ilgili bilgi almak isteyen tüm hastalar ve yakınları için her ay eğitim süresi iki hafta olacak şekilde diyabet konusunda bilinçlendirme adına sınıflar d

YAŞAM SAĞLIK 30.05.2017 22:24:00 0
Optimed Diyabet Okulu

ECE NUR TOPÇU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE

 

Uz. Hemşire Ece Nur Topçu koordinatörlüğünde gerçekleşen “Diyabet Okulu” eğitimlerinde Optimed Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Recep Çalışkan ile dahiliye uzmanları, hastane başhekimi, fizyoterapist, göz hastalıkları uzmanları, cildiye uzmanı, klinik psikoloğu, diyetisyen ve hemşireler yer alıp, eğitimlerde kendi alanlarında ki diyabetle ilgili olan tüm detayları paylaşıyorlar.

 

KAYIT İÇİN

 

Bir sonraki sınıf için kayıt bırakmak isteyenlerin hastanenin sosyal medya hesapları üzerinden ad, soyad  ve telefon numaralarını mesaj olarak göndermeleri yeterli. Ulaşılan mesajların ardından hastanenin eğitim ekibi kayıt için geri dönüş yapacak.

 

2 HAZİRAN DERS PROGRAMI

 

Diyabet Okulu’nun beşincisinde dersler 2 Haziran ve 9 Haziran Cuma günleri 16.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. 2 Haziran’da Uzm.Dr.Ömer Yapıcı “Diyabetin tanımı ve tipleri”; Op.Dr.Recep Çalışkan “Erken ve geç dönem diyabetik ayak komplikasyonları”; Fzyt.Özgür Güner “Diyabette egzersizin yeri ve önemi”; Op.Dr.AyhanAnbıyık “Diyabetik retinopati” konularını işleyecek.

 

9 HAZİRAN DERS PROGRAMI

 

9 Haziran Cuma  gününün ders programı ve sağlıkçı öğretmenleri ise şöyle:

Uz.Dr.Burcu Minareci, “Diyabette cilt sorunları ve öz bakım becerileri”; Uz.Klinik Psikolog Aslı Çağla Döner “Diyabette  stresle baş etme yöntemleri ve motivasyon”; Dyt.Sinem Kaya “Öğün planlaması ve beslenme önerileri”; Hemşireler Feride Özkurt ve Kübra Gönültaş “Oral antidiyabetiklerve insülin tedavisi, kendi kendine izlem/  hypoglisemi- hyperglisemi.”

 

Haber / Rüşa ELMA