Bu Proje Bire İki Veriyor

Meriç'te Küplü Şehit Öğretmen Zeki Savruk Ortaokulu'nda Trakyaka destekli "Bir Dil Bir İnsan" projesinde laboratuvar açılışı gerçekleşti. Aynı anda 21 kişi eğitim görecek. E?

GÜNDEM 30.05.2017 00:14:00 0
Bu Proje Bire İki Veriyor

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Küplü Şehit Öğretmen Zeki Savruk Ortaokulu’nun Adasarhanlı Köyü Muhtarlığı işbirliğiyle yürüttüğü ‘’Bir Dil Bir İnsan’’ projesi kapsamında Şehit Öğretmen Zeki Savruk Ortaokulu’na kurulan yabancı dil laboratuarının açılışı törenle yapıldı. Laboratuarın açılışı için düzenlenen törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, okul müdürü, veliler, öğrenciler, basın mensupları ve davetliler katıldı. Törende bir konuşma yapan TRAKAYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, şunları kaydetti:

 

KOLAYLIK SAĞLAYACAK

 

“Günümüzde teknoloji kullanımı hayatımızın pek çok alanında işlerimizi daha kolaylıkla yapabilmemizi sağlıyor. Elbette, dil eğitim-öğretimi de bundan nasibini alıyor. Teknolojinin dil öğretiminde kullanılması gerek eğitmenlere gerekse öğrencilere pek çok alanda kolaylık sağlayacak. Bu proje ile yabancı dil öğrenmenin sadece gramer öğrenmek olmadığını anlatmak istiyoruz. Ajansımızın desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında oluşturulan yabancı dil laboratuarı ile öğrencilerimiz için yabancı dil öğrenmek artık çok daha kolay olacak. Kurulan yabancı dil laboratuarı ile öğrencilerimiz hem dil becerilerini hem de bilgisayar becerilerini geliştirebilecekler. 12 ay süren projeye ajans olarak yaklaşık 52 bin TL destek sağladık.

 

AYNI ANDA 21 ÖĞRENCİ

 

Protokol ve katılımcılar açılış töreni öncesi okul öğrencilerinin hazırladıkları gösterileri izlediler. Ardından Genel Sekreter Şahin ve beraberindeki heyet, proje kapsamında kurulan yabancı dil laboratuarını inceledi.Proje kapsamında yapılan faaliyetler arasında, 21 öğrenicinin aynı anda kullanabileceği bilgisayar destekli dil laboratuarının kurulması ve yabancı dil laboratuarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yer alıyor. 12 ay süren toplam bütçesi 60 milyon 93 bin TL olan projenin yüzde 80’ne denk gelen kısmı TRAKAYAKA tarafından karşılanıyor.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ