İki Lazer Makinesi ile İstihdamı 10 Arttırdılar

Üretimini Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sürdüren Atalay Madeni Eşya firması Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle iki lazer makinesi edindi. İstihdam sayısını 10 kişi daha arttırdı.

GÜNDEM 25.05.2017 20:55:00 0
İki Lazer Makinesi ile İstihdamı 10 Arttırdılar

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Atalay Madeni Eşya firması tarafından yürütülen ‘’İstihdamı ve Verimliliği Artırmaya Yönelik Olarak AB Standartlarına Uygun Kaynak Projesi’’nin kapanış toplantısı Çorlu Hilton Hotel’de gerçekleştirildi. Merkezi İstanbul’da yer alan firma üretimini Çorlu’da sürdürüyor.

 

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

 

Trakyaka Genel Sekreteri Mahmut Şahin destek sağladıkları anlamlı bir projenin kapanış toplantısında konuklar ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtip, “Ajans olarak bölgemizde katma değerli ürün üretilmesi noktasında hayata geçirdiğimiz projelerimiz var. Katma değeri yüksek üretimi çok önemsiyoruz.

 

10 KİŞİ DAHA İSTİHDAM EDİLDİ

 

Şu an kapanış toplantısını gerçekleştirdiğimiz bu proje de bunlardan sadece biri. Ajansımızın desteğiyle firma iki adet lazer makinesi temin etmiş ve 10 kişinin istihdamını sağlamıştır. Böylesine anlamlı bir projede emeği geçenleri kutluyor, projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

FİRMAYI GEZDİLER

 

Toplantıya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Gönül, Velimeşe OSB Bölge Müdürü Murat Sınar, Atalay Madeni Eşya Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Atalay ve davetliler katıldı.Toplantı öncesi konuklar Atalay Madeni Eşya firmasını gezerek, firma ve ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldılar.

 

Aşama Aşama Proje

 

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler arasında, eksenli robotlu lazer kaynak makinesi ile lazer markalama, kesim ve oyma makinesi satın alındı.

 

Makinaların deneme üretimleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

10 yeni personel işletmeye kazandırıldı.

Lazer kaynak makinesinde ve lazer markalama makinesinde çalışacak olan makine operatörü ile makine operatör yardımcılarına işbaşı ve oryantasyon eğitimleri verildi/veriliyor.

Toplam tutarı 376 bin 173 TL olan projenin yüzde 50’ne denk gelen 188 bin 86 TL’lik kısmı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanıyor.