Köpeği Zehirleyip Koyunları Çaldılar

Edirne ve Çanakkale'de hayvan hırsızlıklarının artması üzerine iki ilin jandarması harekete geçti. Keşan'da önce köpekleri zehirleyen dört "insan" sonra ağılı boşalttı. Si

GÜNDEM 22.05.2017 17:02:00 0
Köpeği Zehirleyip Koyunları Çaldılar

Son günlerde Edirne ve Çanakkale illerinde hayvan hırsızlığı yapan bir çeteyi takibe alan jandarma Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Barağı ve Buluca Köyleri’nde çobansız ağıllardan hayvan hırsızlığı yapılacağı ihbarını edindi. Edirne ve Çanakkale İl Jandarma ekiplerinin koorodineli çalışmasıyla geçiş güzergâhlarına devriyeler konuldu. Hırsızlıkta kullanılacak İstanbul plakalı aracın harf ve seri numarası da tespit edildi.

KÖPEKLERİ TAVUK ETİ

İLE SAFDIŞI ETTİLER

Söz konusu aracın 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü sabaha karşı 03.00 sıralarında Keşan-Enez karayolu Barağı Köyü güzergâhına geçiş yaptığı, bir gün süreyle hırsızlarca gözetleme yapılan Suluca Köyü’nden S.A.A. adındaki şahsın köyün dışında bulunan ağılına girdiği, ağılda bulunan köpeklere tavuk eti vermek suretiyle köpeklerin saldırmasını engelledikleri, ağılda bulunan (54) adet küçükbaş hayvanı kamyona yükleyerek Keşan istikametine hareket ettikleri saptandı.

JANDARMAYA ATEŞ AÇTILAR

Araç Keşan Karayolu Orhaniye Köyü bölgesinde Jandarmanın, “Dur” ihtarına uymayarak, Yapıldak Köyü yolu güzergâhına kaçtı. Araç içindekiler tarafından jandarma devriyesine ateş açıldı, kısa süreli kovalamaca yaşandı. Zanlıların jandarmaya ateş etmeyi sürdürmesi üzerine devriyelerce aracın lastiklerine ateş açılarak patlatıldı ve araç Karlıköy arazi yolunda ele geçirildi.  

54 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN

SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Araçta yapılan aramada (54) adet küçükbaş hayvan ve olayda kullanılan bir adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir. Olay şüphelileri araç şoförü E.Ö. (42), M.Y. (33), T.Ü. (35), G.Ç. (29) yakalandı. Hayvanlarının çalındığından haberi olmayan S.A.K.(47)’ye, (54) adet hayvanı eksiksiz olarak teslim edilmiştir.

TUTUKLANDILAR

Şüpheliler gözaltına alınarak çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Ayrıca, olayları organize eden E.Ö.(42) isimli şahsın Keşan merkezi, Büyük Cami Mahallesi, Asri Mezarlık arkasında ve Malkara ilçesinde bulunan hayvan ağıllarında arama kararına istinaden yapılan aramada, Çanakkale ve Keşan’da dört ayrı olayda çalındığı tespit edilen (36) adet kulak küpesiz küçükbaş hayvan ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi.

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ