Yönetimi Delege Değil Tüm Üyeler Belirlemeli

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, delege değil üye bazlı seçimde ısrarcı. Kaya, "Bu doğrultudaki taleplerimizi Genel Merkezimize ilettik. Çalışma yapılması için görüşlerimi

GÜNDEM 19.05.2017 20:12:00 0
Yönetimi Delege Değil Tüm Üyeler Belirlemeli

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya üye bazlı başkanlık seçimi için ısrarcı. Kaya üyelerin belirleyeceği delegelerle belirlenen yönetime karşın üyelerin direk söz hakkının olduğu seçim biçimini savunup rakı masalarında delege pazarlığı yapıldığını kaydetti. Mevcut sistemde üye bazlı seçimin elverişsizliğinin de farkında olduğunu belirten Kaya, “Bizler ısrar ediyoruz ve bu doğrultudaki taleplerimizi Genel Merkezimize ilettik. Çalışma yapılması için görüşlerimizi belirttik” dedi.Başkan Kaya açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 

ESKİSİ GİBİ OLMAMALI

 

“Biz göreve geldiğimizde, ‘Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştik. Eskisi gibi olmaması için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu seçimde de önümüzde bir kongre var. Bu kongrede de eskisi gibi olmasın istiyoruz. Biz yüzde 73’ü temsil eden bir partiyiz. Biz burada bütün Lüleburgaz’ı bütün Türkiye’yi bir araya getirmeye çalışırken kendi partimizin delege seçimleri yolunda bölünmesini istemiyoruz. Onun yerine bizim önerimiz, teklifimiz ilçe başkanlığı seçimlerinin üye bazında yapılmasıdır. Biz üye bazında seçim istiyoruz. Belki bundan delegelik, delege ağalını yaptığını düşünenler, kendini üstün görenler, buradan bu partiyi biz belirleriz diyenler rahatsız olabilir.

 

RAKI MASALARINDA, GECE ALEMLERİNDE BELİRLENEMEZ

 

Bu partinin dolayısıyla bu şehrin geleceğini karar verecek olan Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir. Son bir hafta 10 gündür kongrelerin başlamasıyla ilgili tüm halkta gördüğümüz heyecan bizi partimiz adına mutlu ediyor. Lüleburgaz demek Cumhuriyet Halk Partisi demek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kaderinin rakı masalarında Yunanistan’da kurulan rakı masalarında, Bulgaristan’da kurulan gece alemlerinde belirlenmesine izin vermeyeceğiz.

 

BİZİM İÇİN SİYASET EMEKTİR

 

Halk için çalışmak dışında parayla ya da başka unsurlarla siyaset yapmaya çalışanların karşısında olacağız. Bizim için siyaset emektir, halkın daha mutlu yaşatabilmek için çaba sarf etmektir. Bunun dışında rakı masalarında delege alım satımı yapılmasına, rakı masalarında Lüleburgaz’ın ve partinin geleceğine karar verilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunun da en demokratik yolu üye bazında ön seçim yapmaktır.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ