O Günün Ruhuyla Alanlara

Bugünkü bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında çok büyük önem taşıyan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 98'nci yıldönümü o günün ruhuyla, ayrı şevk

GÜNDEM 18.05.2017 21:50:00 0
O Günün Ruhuyla Alanlara

Bağımsızlık mücadelesinin ateşinin tutuşturulduğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 98’nci yıldönümü; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak bugün kutlanıyor. Tüm yurtta, Trakya’nın il ve ilçelerinde bugün düzenlenecek törenlerle Ulu Önder’in, “Doğum günüm” diye tanımladığı günü o günün ruhuyla kutlayacağız. Öte yandan  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı şöyle:

 

TOPRAKLAR VATAN OLDU

 

“19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin özverisi ve hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasınıve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bu aziz topraklar, ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur.

 

GENÇLERİMİZ KORUYACAKTIR

 

Tarih boyunca ayakta kalmayı başaran milletler, geçmişini unutmamış, özüne sahip çıkmış, gelenek ve kültürlerini nesilden nesile aktarmışlardır. Türk gençliği de aziz milletimizin geleceği olarak, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve gösterecekleri başarılarla Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacaktır.

 

ŞÜKRANLA ANIYORUM

 

Milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde;vatan ve bayrak uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bizlerebağımsız bir ülke bırakan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkveaziz silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizirahmet ve şükranla anıyorum.

 

BAŞARILAR DİLİYORUM

 

Atatürk’ün “Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir”diyerek devletimizin bekasını emanet ettiği gençlerimize de ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için yapacakları tüm çalışmalarda üstün başarılar diliyorum.Bu duygu ve düşüncelerimle Tekirdağlı hemşehrilerimin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar,sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Haber / Şaban KARDEŞ