Ulaşımda Ortak Payda Aranıyor

Tekirdağ'da toplu taşımada yaşanan sorunlarda tarafların ortak paydada buluşması için çalıştay hazırlığı başlatıldı.

GÜNDEM 17.05.2017 19:28:00 0
Ulaşımda Ortak Payda Aranıyor

Tekirdağ’ın toplu taşıma mevzuu, Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğindeki, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ulaşımda paydaşlar ile ilgili genel ulaşım toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıya Tekirdağ BŞB Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

 

GÜNAY’DAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR

 

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ ulaşımı hakkında yapmış oldukları toplantılar sonucunda bazı tespitleri olduğunu belirterek, "Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımızla bir araya gelmeyi uygun bulduk. Ben bu anlamda, gösterdiği ilgiden dolayı Başkanımız Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum.

 

ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ

 

Yapmış olduğumuz toplantılarda, ulaşımda yaşanan sorunları tek taraflı ele alıyoruz. Tekirdağ BŞB Ulaşım Dairesi ile konuştuğumuzda aynı sorunların farklı boyutlarını da görme imkanı kazanıyoruz. Dolayısıyla sektöre daha fazla fayda sağlayabilecek, sektörün önünü açacak çalıştayın yapılmasının doğru olacağına karar verdik. Bugün de bu amaçla bir araya geldik. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

TÜM İLÇELERİN ULAŞIM PROJELERİ KONUŞULACAK

 

Tekirdağ BŞB Başkanı Kadir Albayrak ise ulaşım sektöründe bugüne kadar karşılıklı birçok çalışma yapıldığını belirtip, “UKOME'nin ve Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda paydaşlar ile ilgili sorunları nelerdir diye düşündüm. Sayın Başkan ile daha önce yaptığımız görüşmede bu konuyla ilgili bir toplantı düzenlemeyi, toplantıda sektörün önde gelenlerinin yer alması gerektiğini konuşmuştuk. Salonda bulunan arkadaşların bugün buradan çıkarken aklında hiçbir soru işaretinin kalmasını istemiyorum.  Bu bir aile toplantısı, UKOME'de yaşanan tüm sorunları bugün masaya yatıracağız” dedi. Albayrak ayrıca özetle şunları söyledi:

 

ORTAK PAYDADA BULUŞURUZ

 

“Bu tartışmaların sonucunda ortak paydada buluşacağımıza inanıyorum. Tekirdağ sadece Süleymanpaşa'nın değil, 11 ilçenin ortak adı. Burada konuştuğumuz konular 11 ilçenin sorunlarının masaya yatırıldığı, projelerinin, planlarının konuşulduğu konular olacak. Ulaşım çalıştayının çok iyi geçeceğine inanıyorum. Ulaşım sektöründe çalışan herkese bol kazançlar diliyorum.”

 

CEYLAN’DAN SUNUM

 

Toplantıda konuşmaların ardından Ulaşım Daire Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan, Ulaşım Dairesi çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmek amacıyla sunum gerçekleştirdi. Ceylan'ın sunumunun ardından toplantı katılımcıların sorularının cevaplanması ile son buldu. Toplantıda Tekirdağ BŞB Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, Zabıta Başkanı Erdin Eral, Ulaşım Daire Başkanı Hasan Bayram, Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan ile şube müdürleri ve çok sayıda şoför de hazır bulundu.

 

Haber / Celal KARAKURT