TIR Lastiğinde Eroin Sevkiyatı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir tırın yürür vaziyetteki lastiklerinin ve stepne lastiklerinin içerisine preslenmiş 114 kilo esrar ele geçirdi. Olayda, tır sürücüsü ve bağlantısı olduğu değerl

GÜNDEM 17.05.2017 19:22:00 0
TIR Lastiğinde Eroin Sevkiyatı

Taramada şüpheli yoğunluk tespit edilmesi sonucu detaylı aramasının yapılması için arama hangarına alınan TIR, öncelikle Narkotik Dedektör köpeği Coko ile kontrol edildi. Uyuşturucu tacirlerinin fark edilmemesi için TIR'ın yürür vaziyetteki lastiklerinin ve stepne lastiklerinin içerisine preslediği madde, Coko'nun hassas burnu ve çabası sayesinde gizlendiği yerde tespit edildi. Narkotik madde tespit cihazları ile yapılan analizde uyuşturucu maddenin esrar olduğu belirlendi. 69 adet poşet içerisine gizlenmiş halde ele geçirilen toplam 114 kilo esrarın piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 720 bin TL olduğu bildirildi.
Olay sonucunda, şüpheli tır sürücüsü gözaltına alınırken, yürütülen şehir içi operasyonlarda, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 5 şüpheli daha yakalanarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ