Yahya Çavuş Kapatılamaz

Gelibolu'daki Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu kapanma riskiyle karşı karşıya. Trakyalı görme engellilerin de eğitim gördüğü okulun kapatılmaması için imza kampanyası başlatÄ?

GÜNDEM 15.05.2017 19:40:00 0
Yahya Çavuş Kapatılamaz

“Gelibolu'daki Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu kapanmasın... Trakya, Balıkesir, Çanakkale bölgesindeki görme engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü okulumuz kapatılma tehlikesinde. Biz aileler olarak çocuklarımızın eğitimi için farklı illerden gelerek, her şeyimizi, işimizi, evimizi, düzenimizi bırakarak sırf çocuklarımız özel eğitimlerini alabilsin diye geldik Gelibolu’ya. Hep onların yanında ve sonuna kadar destekçileri olacağız...Zor olan hayatlarını daha da zorlaştırmak yerine ellerinden tutup onları okuyup öğrenebilecekleri en üst seviyeye getirmek bizim milletçe görevimiz... Siz de bize destek olun ki çocuklarımızla çıktığımız bu yolda devam edebilelim.”

 

KATILMAK ÇOK BASİT

 

Gelibolu’da faaliyet gösteren ve çok sayıda görme engelli öğrencinin eğitim yuvası, ailelerinin çocukları için sığındığı bir yuva olan okulun kapatılmasına karşın kampanya bir süre önce www.chance.org’da Kayra Alp Aktaş tarafından başlatıldı. Başbakanlık İletişim Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı’na toplanan imzalar yollanarak okulun kapatılmasının önüne geçilmeye çalışılacak. Dün itibariyle 17 bini aşkın kişinin imza attığı kampanyaya katılmak için sitenin ilgili adresini ziyaret edip imza vermeniz mümkün.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ