Topdur: Evet Sandıktan MHP'nin Sayesinde Çıktı

16 Nisan referandumunun "Evet"çi ortakları arasında referandum sonuçları sonrası, "Senin oyun eridi", "Yok benim oyum erimedi. Seninkiler desteklemedi" şeklindeki tartışmalar parti tabanınd

SİYASET 15.05.2017 19:37:00 0
Topdur: Evet Sandıktan MHP

MHP Edirne eski İl Başkanı Zakir Topdur, MHP ve Ülkücü camianın 'Hayır' çıkmasına müsaade etmeyerek teşkilatların istikametinde ve lider Devlet Bahçeli'nin emrinde olduklarını ispatladıklarını söyledi. Bu açıklamaya göre AK Parti eridi

 

Referandum günü Yüksek Seçim Kurulu’nun aleni şekilde yasaları çiğneyerek sergilediği reflekslerden ötürü şaibe bulaşan, toplumun önemli kısmının bu şaibeden ötürü sonucunu kabullenemediği 16 Nisan referandumu sonrası referandumun “Evet” cephesinde yer alan AK Parti ile MHP arasında, özellikle parti tabanında ve sosyal medya üzerinden ilginç bir tartışma süreci başlamıştı.

 

TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Evet” şeklindeki tavrının parti tabanında kısmen kabul görmesiyle birlikte üstelik aleni şaibeye karşın “Evet” oylarının adeta burun farkıyla çıkması MHP’lilere ve farklı kesimlere göre AK Parti’nin oylarının erimesi olarak yorumlandı. Kimi AK Partililer’e göre ise MHP sandıkta “Evet” oyu vermedi. AK Parti’nin oyu erimedi. MHP Edirne İl eski Başkanı Zakir Topdur ise konuya ilişkin yazılı açıklamasında MHP tabanının, Ülkücü iradenin “Hayır” çıkmasına müsaade etmediğini kaydetti. Bu açıklama bir anlamda, “AK Parti’nin oyları eridi” manası da içeriyor.

 

BAHÇELİ’YE MUHALEFET YAPANLAR PERİŞAN OLDU

 

 

Topdur yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli'ye muhalefet yapanların perişan olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Ne yaparsanız yapın. Hiç heveslenmeyin hüsran olacaksınız ve hevesiniz kursaklarınızda kalacaktır. MHP ve Ülkücü camia Edirne'de yüzde 95 Evet mührünü vurarak Türkiye genelinde Evet'in çıkmasına büyük katkı sağlamıştır. Bu şer cephelerinin ilk işi MHP'ye saldırmak, Türkiye'de huzursuzluk yaratmak, Ülkücü camiayı tahrik etmek ve ülkemizde bir iç çatışma çıkartmak. Ama başarılı olamayacaklardır. Lider Devlet Bahçeli ve Ülkücü Camia buna fırsat vermeyecektir. MHP ve Ülkücü camia 'Hayır' çıkmasına müsaade etmemiş olup, teşkilatların istikametinde ve lider Devlet Bahçeli'nin emrinde olduklarını ispatlamışlardır.”

 

ANAYASA MHP’NİN ESERİDİR

 
“MHP her zaman olduğu gibi bugünde Ülkemizin tıkanan yollarını açıyor ve milletimizde tıkanan yollardan MHP'nin sayesinde huzur içinde geçiyor. MHP Edirne Teşkilatları hiç kimsenin etkisinde kalmayarak üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve huzur içinde görevini yapmışlardır. Anayasa MHP'nin eseridir. Halkımız 16 Nisan'da Lider Devlet Bahçeli'ye güvenerek, inanarak sandığa gitmiş ve Evet diyerek gereğini yapmıştır. MHP Teşkilatları ve mensupları Edirne'de aslanlar gibi kendi imkanları ile var güçleri ile mücadele etmiş, hakkın yolunda yürümüş, "Evet" mührünü taçlandırmışlardır. İçteki, dıştaki şer odakları ve bunların uzantıları 16 Nisan'da yapılan referandumda hayır çıkması için çok mücadele etti ama toz oldu gittiler. Çünkü niyetleri kötü! 

 

DEĞİRMENLERİNE SU TAŞIMADIK


MHP ve Ülkücü camia Edirne'de birileri gibi CHP'nin vagonuna binmemiş ve şer odaklarının değirmenine su taşımamıştır. MHP Edirne Teşkilatları, MHP İl Başkanı Sayın Hakan Özkan'nın direktifleri doğrultusunda hareket etmiş, tavan ile taban aynı noktada buluşmuş ve huzur bulmuştur. Ülkemize ve insanımıza düşman olan şer güçlerini biliyoruz ve ona göre hareket ediyoruz. Çünkü MHP ve ülkücü camia bu ülkenin bir gerçeğidir. Bu ülkede yaşayıp da akıl sahibi olan herkes çok iyi bilir ki, bu değişikliğin yolunu açan da, milletten onay almasını sağlayan da MHP'dir.”

 

“İnsan Allah’tan Korkar Sizde Hiç Utanma Yok mu?”

 

“MHP ve lideri Devlet Bahçeli, milletin nazarında ve gönlünde çok önemli yer edindiği bir gerçektir. Etkileri kısa zamanda görülecek ve iktidara yürüyecektir. Çatlasanız da, patlasanız da 2019 Yılında Ülkücü bir aday Cumhurbaşkanı olacak, MHP'de iktidara gelecek. MHP Edirne Teşkilatları ve Milliyetçi Ülkücü Hareket'e gönül vermiş dava arkadaşlarımız yeminlerinin gereğini yerine getirmenin huzurunu yaşamaktadır. Soruyorum sizlere: MHP samimi bir şekilde ortaya çıkmasaydı bu değişiklik yapılır mıydı? MHP kararlı ve samimi olarak destek vermeseydi, referandumdan 'Evet' çıkar mıydı? İnsan biraz elini vicdanına koyar, Allah'tan korkar, kuldan haya eder. Sizde hiç arlanma.. Utanma yok mu?”

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ