"Yapılandırma Fırsatı Kaçmamalı"

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Çoşkuner  ve Çorlu Vergi Dairesi Bedrettin Tepe, MÜSİAD Tekirdağ Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Aslan'ı makamında ziyaret etti. 

GÜNDEM 12.05.2017 19:09:00 0

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İ. Atilla Arıksoy, Dış ilişkiler Komisyon Başkanı Ömer Tüfekçi , Fuar ve Organizasyon Komisyon Başkanı Çağrı Farımaz ve MÜSİAD üyesi ve MÜSİAD’ın Muhasebecisi Sedat Tunç’un  bulunduğu ziyarette Çoşkuner , 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili Mayıs 2017 ayında yapılacak taksit ödemeleri hakkında bilgi verdi.


31 MAYIS SON GÜN !


6736 sayılı Kanundan yararlanabilmek için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şartını anımsatan Abdullah Coşkuner, şunları kaydetti:“Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimizin Ocak ayında ödemeleri gereken ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları, ayrıca ilk taksitini süresinde ödeyemeyen mükelleflerimizin ise ilk taksit ile birlikte ikinci taksitlerini de Mayıs 2017 ayında ödemeleri halinde kanundan yararlanma hakkı devam edecektir.”

FIRSATI KAÇIRMAYIN


Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerektiğini belirtenÇoşkuner, “Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih edip yapılandıran tutarları ödeyemeyen borçlular Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden faydalanabileceklerdir. Mükelleflerimizin ödemeler için son günlerde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak ödemelerini son günlere bırakmadan yapmaları halinde gereksiz zaman kaybı önlenecektir” diye konuştu.  Coşkuner, yapılandırmayla ilgili ödemelerin vergi daireleri, bankalar ve kredi kartıyla yapılabileceğini kaydetti.

 

TEKRAR YAPILANDIRMA BEKLENTİSİ YANLIŞ

 

MÜSİAD Tekirdağ Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Aslan, borçların yapılandırmasıyla ilgili kanundan yararlananların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirterek, tekrar yapılandırma beklentisinin yanlış olduğunu kaydetti. Aslan, Başkan Abdullah Çoşkuner’e ziyareti nedeniyle teşekkür ederken, üyelerine Yapılandırma Kanunu konusunda bilgilendirmede bulunacaklarını kaydetti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN