TM Festivali'nin Yolu Çerkezköy'den Geçecek

İstanbul sınırlarını aşan 24'ncü İstanbul Türk Müziği Festivali'nin yolu Çerkezköy'den geçecek. Serhat Sarpel yöneticiliğindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Türk Musiki

KÜLTÜR SANAT 8.05.2017 22:06:00 0
TM Festivali

24’ncü İstanbul Türk Müziği Festivali’nin yolu Tekirdağ’dan, Çerkezköy ilçesinden, kültür sanat etkinlikleri ile ülke genelinde emsalleri arasında farkındalık yaratan Çerkezköy OSB’den geçecek. Serhat Sarpel yöneticiliğindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu, 20 Mayıs Cumartesi günü 20.00’de festival programı kapsamında Çerkezköy ve Tekirdağlılar ile buluşacak. Sunuculuğunu Nuriye Eracar’ın üstlendiği konserin konuk sanatçısı ise Gülşah Sönmez olacak.

 

ÇÖLLEŞEN RUHUMUZU MÜZİKLE YEŞERTELİM

 

24’ncü İstanbul Türk Müziği Festivali, Emek ve Dayanışma Günü olarak tanımlanan 1 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başladı. Bir ay süreli festival, 30 Mayıs’ta sona erecek. Festivalin bu yılki sloganı, “Çölleşen ruhumuzu müzikle yeşertelim.”

 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE DESTEKÇİ

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TRT’nin katkılarıyla süregiden festivalin bileşenleri/destekçileri arasındaTekirdağ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri’nin yanısıra şu kurum ve kuruluşlar yer alıyor: TRT Müzik kanalı, Beykent ve Marmara Üniversiteleri, İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi - MÜZDAK , İstanbul’un Avcılar, Şişli, Eyüp, Üsküdar, Bakırköy ve Bahçelievler Belediyeleri, kısa adı TÖZOK olan Türkiye Özel Okullar Derneği, 91.0 frekansından yayın yapan Radyo Alaturka, Sarkusan Elektrolitik Bakır A.Ş firması da yer alıyor.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ