Hülya'nın Ölümünde Hastaneye Soruşturma

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde önceki gece evinde ders çalıştığı sırada baygın bulunup götürüldüğü Çorlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden lise öğrencisi 16 yaşındaki li

GÜNDEM 5.05.2017 20:02:00 0
Hülya

Çorlu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Hülya Ermiş, gece evinde odasına çekilerek ders çalışmaya başladı. Ailesi, uzun süre odasından çıkmayan kızlarını odada baygın olarak bulup, araçlarıyla özel bir hastaneye götürdü.

 

ÖZELDEN KAMUYA SEVK EDİLDİ

 

Özel hastanede ilk müdahalesi yapılan Hülya Ermiş, daha sonra Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada bir süre doktor beklediği ileri sürülen Ermiş'in durumu ağırlaşınca doktorlar tarafından müdahale edildi, ancak liseli Hülya hayatını kaybetti. Hülya'nın babası Ahmet Ermiş, kızını ölümünde Çorlu Devlet Hastanesi'ndeki doktorların ihmali bulunduğunu iddia ederek, "Hastaneye gidince kızım bir süre bekletildi ve müdahale edilmedi" dedi.

 

AİLEDEN SUÇ DUYURUSU
 

Ahmet Ermiş, kızının ölümüyle ilgili Çorlu Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine de Cumhuriyet Başsavcılığı, Hülya Ermiş'in ölümünde ihmal olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlattı. Liseli Hülya'nın cesedi ise kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İstanbulAdli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan incelemenin ardından Ermiş, gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Haber / Celal KARAKURT