Devamsızlık Eğitim Seviyesi İle Orantılı

Okul terki ve öğrenci devamsızlıkları kapsamında ERASMUS Projesi yürüten Türkiye, Bulgaristan ve İspanya ülkelerinin müfettişleri Edirne'de buluştu.

GÜNDEM 5.05.2017 19:58:00 0
Devamsızlık Eğitim Seviyesi İle Orantılı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret eden eğitim müfettişleri Edirne’yi çok beğendiklerini, Türkiye hakkındaki düşüncelerinin de değiştiğini söylediler. Proje kapsamında ilk olarak Bulgaristan’da bir araya gelen eğitim müfettişlerinin ikinci durağı Edirne oldu. 2 Mayıs’ta başlayan, dün sona erentoplantı için Edirne’de bulunan eğitim müfettişler hoş izlenimler edindi.

 

GÜRKAN TECRÜBELERİNİ AKTARDI

 

Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Gürkan, kendisinin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde uzun süre görev yaptığını söyledi. Öğretmenliğin yanı sıra yöneticilik de yaptığını belirten Gürkan, milletvekili döneminde de eğitim komisyonunda yer aldığını anlattı. Öğrenci devamsızlıklarının sona ermesi için bir takım çalışmalarında yapıldığını ifade eden Gürkan, eğitim seviyesi ile öğrenci devamsızlıkların doğru orantıda olduğunu söyledi.

 

KARŞILIKLI HEDİYELEŞTİLER

 

Bulgaristan ve İspanya’dan gelen misafirlere Edirne hakkında da bilgi veren Gürkan’a öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları hediyeleri takdim eden eğitim müfettişleri, Edirne’yi çok beğendiklerini söyledi. Gürkan’da eğitim müfettişlerine Edirne’ye özgü hediyeler takdim etti.  Bulgar ve İspanya’dan gelen misafirler daha sonra Atatürk Odası’nı gezdi, Atatürk heykeliyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ