İnsanlık Ayıbında İki "Yaratık" Serbest

Cezayirli beş kaçak Meriç nehrini şişme botla geçecekti, jandarma olası bir faciayı engelledi. Göçmenlerin dramını paraya çevirirken insanlık dramındannemalanan iki "yaratık" trafik cezasıyla

GÜNDEM 4.05.2017 20:15:00 0
İnsanlık Ayıbında İki

Kırklareli İl Jandarma komutanlığı ekipleri tarafından icra edilen yol emniyet kontrollerinde durdurulan araçtan yabancı uyruklu şahıslarla birlikte organizatörler yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Pehlivanköy istikametinden Edirne istikametine seyreden minibüs Kırklareli İl Jandarma komutanlığı ekipleri tarafından durduruldu.

 

MERİÇ’İ GEÇECEKLERDİ

 

Minibüste yapılan kontrollerde yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapan beşCezayir uyruklu kaçak, bu şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen M.G. ve S.T. isimli 2 şahıs yakalandı. Araçta göçmenlerin muhtemelen Meriç nehrini geçerken kullanacağı bir adet şişme bot, iki adet kürek ve bir pompa tespit edildi.

 

SERBEST BIRAKILDILAR
 

Olayla ilgili organizatörler Cumhuriyet Savcılığı’na mevcutlu olarak sevk edildi. Şahıslar alınan ifadelerinin ardından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nca toplam 2 bin 937 TL idari para cezası uygulanarak serbest bırakıldı. Yakalanan yasa dışı göçmenlere toplam 12 bin 535 TL idari para cezası uygulanarak, sınır dışı edilmek üzere Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler. Araçta bulunan bir adet şişme bot, iki adet kürek ve bir pompaya el konuldu.

 

Haber / Celal KARAKURT