Ellerinizden Öpüldünüz

İpsala Anadolu Lisesi'nde "Evrenin Sınırlarına Yolculuk", Ali Kuşçu Uzayevi ile yapılacak. Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu'nda Enerji Dönüşüm İstasyonu ile okulun elektrik enerjisi karşÄ

GÜNDEM 2.05.2017 21:27:00 0
Ellerinizden Öpüldünüz

AKP Hükümeti, Türkiye’nin enerji ihtiyacını kömürlü termik santraller başta olmak üzere çağa ve çağdaşlığa aykırı; tarımı, doğayı, ekonomiyi ve insanı mahvedecek alternatiflerde araya dursun yeni nesil öğretmenlerinin öncülüğünde çağı yakaladı, çağa yön veriyor. İpsala Anadolu Lisesi ile Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu’nda iki müthiş proje hayata geçti.

 

ALİ KUŞÇU UZAYEVİ

 

Sosyo-Ekonomik Mali Destek Programı programı kapsamında TRAKYAKA’dan destek alan İpsala Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ‘’Evrenin Sınırlarına Yolculuk’’ projesi kapsamında yapılan Ali Kuşçu Uzayevi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.İpsala İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, İpsala Anadolu Lisesi Müdürü Erdem Mısırlı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

 

SPOR YAPARAK ELEKTRİK ÜRETİYORLAR

 

Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu’nda Okul Müdürü Hüseyin Kalkan öncülüğündeki Enerji Dönüşüm İstasyonu projesi ile öğrenci ve veliler bisiklet sürerek enerji biriktiriyor. O enerjiyi tüketmeden elektrik enerjisine çeviriyor. Okul Müdürü Hüseyin Kalkan, “Enerji dönüşüm istasyonu” projesi ile Strateji Gelişim Başkanlığı’nın “Eğitimde yenilikçilik ödülleri”ne başvuracaklarını açıkladı. Okul daha öncede bu ödüle iki kez başvururken, üst üste iki yıl Batı Marmara Bölge Ödülü’nün sahibi oldu.