Aydın Gençlik Bu Festivalde Buluşacak

Aydın Gençlik Platformu (AGP), 5 Mayıs'ta Tekirdağ'da Bahar Festivali düzenliyor.

GÜNDEM 2.05.2017 21:25:00 0
Aydın Gençlik Bu Festivalde Buluşacak

Namık Kemal Stadı’ndaki etkinlikte; Balık Ayhan, Ümmiye ve Rumeli Cüneyt sahne alacak.Kurulduğu günden bu yana bir çok önemli projelere ve etkinliklere imza atan Aydın Gençlik Platformu Genel Başkanlığı ve İstanbul İl Başkanlığı yine büyük bir organizasyonla Trakya’daki aydın gençleri Hıdırellez vesilesiyle düzenlenecek şenlikte bir araya getirecek. "Baharın müjdesine dileğini yaz da gel" temasıyla düzenlenen etkinlikte eğlence ve konserlerin yanı sıra bir araya gelinerek kardeşlik, yardımlaşma hissiyatı pekiştirilecek. Böylece toplumun her kesiminin ülkemiz adına en büyük dileği olan kardeşlik için Trakya'dan ilk fişek çakılacak!

 

TRAKYA’DA BİR İLK

 

Trakya'da bir STK tarafından gerçekleştirilen ilk organizasyon olarak nitelenen festival, AGP'nin de bu manada düzenleyeceği ilk festival özelliğini taşıyor. Etkinlik için Tekirdağ Valiliği tarafından tahsis edilen Namık Kemal Stadı'nda Balık Ayhan, Ümmiye, Rumeli Cüneyt ve Trakya halk oyunları ekibi gösterileri ile müsabaka ve ikramlar için hazırlıklar sürüyor.

 

AGP’YE DAİR

 

"Sanat ve Bilim Ekseninde Yeniden Diriliş İçin Geleceğe Bin Adım" ilkesiyle faaliyet gösteren Aydın Gençlik Platformu, 2016 Temmuz başında Tekirdağlı Muhammed Talha Enis Başkanlığı'nda kurulan bağımsız bir oluşumdur. Başlıca hedefi eğitim olmak üzere hem siyasal hem sosyal anlamda çalışmalar yapan oluşum, ilk olarak Yeni Anayasa Süreci'ne katkıda bulunmak için 2016 yılı başlarında, "Yeni Anayasa Buluşmaları" adıyla bir dizi panel ve söyleşi ile faaliyet göstermeye başladı. Kuruluş, şimdilik İstanbul'un 15 ilçesinde 6 bin dolayında üyesiyle etki ve gücünü arttırmaya devam ediyor.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN