Tarım ve Hayvancılıkta Dışa Bağımlılık Bitmeli

Tekirdağ BŞB Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka çok net uyardı: "Bir ülke tarımsal ürün bakımından dışa bağımlıysa bağımsız olamaz. Tarım ve hayvancılıkta dÄ?

GÜNDEM 2.05.2017 21:17:00 0
Tarım ve Hayvancılıkta Dışa Bağımlılık Bitmeli

Nisan ayının son haftasında  kutlanan Dünya Veterinerler günü nedeniyle  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından sosyal tesislerde yemek düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanısıra Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ile diğer yetkililerin ve veterinerlerin hazır bulunduğu yemek te konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak veterinerlerin Dünya Veterinerler gününü kutladı ve  yemeklerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl yapılacağını belirterek  geleneksel hale getirileceğini söyledi. Albayrak yemekte bütün meslektaşların bir araya gelerek kaynaştığını belirtti.

 

BAĞIMSIZ OLAMAYIZ(BURAYA DODURKA YAZILI FOTO)

 

Tüm katılımcılarla beraber olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka  da, “Bizi onurlandıran Başkanımız Kadir Albayrak'a  çok teşekkür ediyorum" dedi. Doduka, “Bir ülke tarımsal ürün bakımından, yani gıda bakımından dışa bağımlıysa o ülke bağımsız olamaz. Ülkemizde, sefalete ve esarete son vermek için tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılığa son vermek şarttır. İşte bu nedenle bu ülkenin iyi yetişmiş veteriner hekimlere ihtiyacı var” diye konuştu. Dodurka şöyle devam etti:

 

ET İTHAL EDİYORUZ

 

“Hayvancılık memleketinde et ithal ediyoruz, et üreticisi de süt üreticisi de gübre, mazot ve yem fiyatlarının yüksekliği nedeniyle zaten kar edemiyor. Bir de hayvan ithaliyle fiyatları düşürerek onları iyice ezdiriyoruz. Böylece ahırlar bir bir kapanıyor, hayvansal üründe dışa bağlı hale geliyoruz.  Et ithali bir yana biz kaba yem bakımından da gittikçe daha fazla dışa bağımlı hale geliyoruz. Bu duruma neden düştük derseniz, bu durum 1950li yıllara kadar uzanıyor. Meralar bu kadar önemliyken meralarımızın bu durumuna 1950'lerden bu yana yani 65 seneden fazladır seyirci kalınıyorsa siyaset makamı tarım ve hayvancılığı önemsemiyor ya da görevini yapmıyor demektir.

 

BİLİMLE OLUYOR

 

Et ithal edemiyoruz da ihraç edebiliyor muyuz' Bunun nedeni şap başta olmak üzere bulaşıcı hastalıklardır. Bunu yenmek için veteriner teşkilatının en azından şaptan daha güçlü olması gerekir. Bunu güçlü kılacak kim' Yine siyaset makamı' Gelinen sonuç ne' Türkiye'nin tarım ihracatı 17.1 milyar Euro. (Bir o kadar da ithal ediyoruz) Konya'dan biraz büyük bir yüz ölçüme sahip Hollanda'nın ise ihracatı 85 milyar Euro. Gördüğünüz gibi bu iş bilimle ve doğru politikalarla oluyor.”

 

Haber / RüşaELMA