Bugün Bayramlardan Emek

1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü adı altında bugün kutlanıyor. Güne dair en anlamlı mesajlardan biri iş dünyasından, Tekirdağ TSO Cengiz Günay'dan geldi. Günay, "İ?

GÜNDEM 30.04.2017 21:01:00 0
Bugün Bayramlardan Emek

Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü adı altında bugün kutlanıyor. Ülke genelinde 1 Mayıs çeşitli alan ve meydanlarda kutlanacak. Trakya’da bilinen bir miting, eylem yok. Trakya’daki sendikalı sendikasız emekçiler ile emekçi dostları bugün büyük ihtimalle İstanbul’un Bakırköy ilçesindeki kutlamalara katılacak. Öte yandan güne dair en anlamlı mesajlardan biri iş dünyasından, Tekirdağ TSO Cengiz Günay’dan geldi. Günay, “İşçi ve işveren birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki asli unsurdur” diye konuştu.

 

TÜRKİYE HEDEFLERİNE YÜRÜYOR  CENGİZ GÜNAY FOTOSU BURAYA

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Günay mesajında işçi ve işverenin birbirinden ayrı düşünülemeyecek kadar önemli bireyler olduğunu ifade etti.Türkiye'nin hedeflerine büyük adımlarla ilerlediğini belirten Günay, şunları kaydetti:

 

İŞÇİ İLE İŞVEREN BİR BÜTÜNDÜR

 

 

"İşçi ve işveren birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki asli unsurdur. Ülkemizin, dünya arenasında kendisine seçtiği büyük hedeflere ulaşması, milli gelirini artırması ve daha müreffeh daha güzel günler görmesinin yolu, işçisi, emekçisi ve girişimci ruhuyla birlik ve beraberlikten geçer. Çalışanlarımızın hakları ve emekleri, üzerinde titizlikle durduğumuz ve her zaman saygı göstermek zorunda olduğumuz değerlerdir. Bu vesileyle Tekirdağ iş dünyası adına, alın terleriyle ülkemizin, çocuklarımızın geleceğine büyük katkılar koyan bütün emekçi çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum."

 

EN KUTSAL DEĞER (KADİR ALBAYRAK FOTOSU BURAYA)

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:"En kutsal değer olan emeğin ve alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı 1 Mayıs, ülkelerin kalkınmasında, büyümesinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynayan emekçi çalışanlarımız için " Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edilmiştir.

 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

 

Emekçilerimiz; toplumun her kesiminde bedenini ve beyin gücünü kullanarak sorumluluk anlayışı içerisinde fedakarca çalışarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesinde en büyük gücü olmuştur. Bu nedenle emekçilerimizin çalışma koşullarının istenilen düzeye ulaşması ve hak ettikleri saygı ve değeri görmeleri çok önemlidir.Bu duygu ve düşüncelerle, çalışanların ve emekçilerin her zaman yanında olduğumuzu belirterek; en yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ