Bu Anayasa İle Yerimizde Sayarız

DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Erdem Nalbantoğlu,16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 27.04.2017 19:54:00 0
Bu Anayasa İle Yerimizde Sayarız

Nalbantoğlu, “Bu referandumun tek amacı Meclis’te görüşülüp halkın da içine sinerek kabul edeceği, toplumu uzlaştıracak büyük Türkiye olma hedefi ile oluşturulacak sivil bir Anayasa’nın darbe dönemi Anayasa’sının yerini almasını sağlamaktı. Oysaki sonuçlar hiç bir şekilde bunu yansıtmıyor. YSK kirlilikleri ile daha başlamadan kirlenen bir Anayasa ile bu toplumun bırakın ilerlemesini, mevcudiyetini sürdürmesi bile son derece güç hale getirildi. Bu yanlışlığın bir an önce çözülmesi gereklidir.” dedi.

 

BU NEYİN TELAŞI

 

Toplumda yaşanan sıkıntıyı ve gerginliği çözmesi gereken makamın Cumhurbaşkanlığı olduğunu dile getiren Nalbantoğlu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı. “Bu yanlışlığı çözecek, toplumdaki psikolojik sıkıntıyı dengeye getirecek en önemli makam ve şahsiyetin Cumhurbaşkanı olması gerekirken, bu makamdan gelen açıklamalar ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’, ‘1 sıfır da 5 sıfır da aynıdır’, ‘maç kazanıldı’ şeklinde oldu. İnsanın aklına şu soru geliyor. Acaba tüm bu çaba Türkiye’yi bölmeye ve tek elden yönetmeye çalışanlara karşı hizmet amaçlı acilen bir görevin icrası ve telaşı mıdır?”

 

Haber / Celal KARAKURT