Silikon Vadisine 10 Aday Adayı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlatılan "Yeni İşim Girişim 2017 Let'sUp Eğitimleri Ara Jürisi" yapıldı.

GÜNDEM 26.04.2017 20:18:00 0
Silikon Vadisine 10 Aday Adayı

Bölgedeki girişimcilere mentorluk desteği sağlayan ve finansman kaynakları ile buluşma fırsatları sunan programdan yararlanmak üzere iş fikirlerini sunan 30 girişimci adayı iş modeli kanvaslarını kıyasıya yarıştı. Değerlendirme jürisinde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de yer aldı. 

 

JÜRİ İNCE ELEDİ SIK DOKUDU

 

Projelerinin detayları Trakya Kalkınma Ajansı, Girişim Merkezi, TEB Girişimevi, Trakya Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark ve Kırklareli Üniversitesi temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. “Yeni İşim Girişim Programı” kapsamında Silikon Vadisi için yarışmaya devam edecek aday sayısı 10 kişiye indi.

 

3 MAYIS’TA İKİNCİ TUR

 

Sürece devam edecek olan 10 aday, program kapsamında düzenlenecek olan “Demo Day” etkinliğinde projelerini tanıtma fırsatı bulacaklar. 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde saat 14.00’te başlayacak olan Demo Day etkinliğinde başarılı bulunan üç girişimci ABD'de bulunan Silikon Vadisi'nde staj görecek ve büyük firmaların iş süreçlerini yerinde görme fırsatı bulacak.

 

10 ADAY ADAYIAra Jüride başarılı bulunan projelerin ekip liderleri şunlar oldu: Anıl Başaran, AtamanKunbuk, Cem Gençtürk, Cihan Şahin, Enes Irmak, Ertürk Tezcan, Mesut Deniz, Mücahit Kurulay, Nihal Nur Demir, Orçun Toy.

 

YENİLİKÇİ FİKİRLER

 

Başarılı bulunan projeler tekstil, bilişim, mekatronik, elektronik, mobilya uygulamaları, sağlık turizmi, 3D yazıcı teknolojileri, İHA teknolojileri, medikal, sosyal medya ve paylaşım ekonomisi gibi alanlardan yenilikçi fikirleri kapsıyor.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN