İki Farklı Ateş Aynı Sahnede Tutuştu

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Edirne'de seyirciyle buluştu. Edirne Belediyesi'nin katkıları ile sahne alan Anadolu Ateşi'nden önce Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösteri sundu.

GÜNDEM 26.04.2017 20:13:00 0
İki Farklı Ateş Aynı Sahnede Tutuştu

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı Anadolu Ateşi, Trakya Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu'nda sevenleriyle buluştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve birçok protokol üyesinin izleyici olarak bulunduğu salonda Edirnelilerin yanı sıra şehir dışından gelen davetliler de gösteriyi büyük bir ilgiyle izledi.1999 yılından bu yana 98 ülkede gerçekleştirdiği 5 bine yakın canlı performans ile çok sayıda izleyiciyle buluşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’ndan önce Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı.

 

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Birçok ulusal platformda sahne alarak ödüller kazanan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun performansı büyük alkış topladı. 1988 yılından bu yana faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Edirne Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Gürkan Güzelharcan “İlk kez böylesine önemli bir dans topluluğuyla aynı sahneyi paylaşıyoruz. Böyle bir organizasyonun içinde bulunmak benim ve öğrencilerimin en büyük hayallerinden biriydi. Bugün bir hayalimiz gerçekleşti. Bizlere bu şansı veren Anadolu Ateşi ekibine ve Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.Edirne Belediyesi Halk Oyunları topluluğunun ardından sahneye çıkan Anadolu Ateşi, tüm bölgelerinin halk danslarından derlediği 15’inci kuruluş yılına özel gösteriyi sundu. Gösteri sonunda ayakta alkışlanan ekip, izleyicilerle hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.

 

Haber / Gökhan TEKER