Keşanlı Ali'ye "Uyan Sunam" Kurşunu mu

Keşan'da eşi cezaevinde tutuklu olan kadınla ilişki kurduğu iddiasıyla öldürülen Ali Demir toprağa verildi. Katil zanlısı ile azmettiricileri, biri babası iki kişi  cezaevine kondu. Şayet dedikodu ve

GÜNDEM 25.04.2017 19:54:00 0
Keşanlı Ali

Edirne’nin Keşan İlçesi'nde aracında av tüfeğiyle başından vurularak öldürülen 30 yaşındaki Ali Demir'in cinayet şüphelisi 18 yaşındaki H.O.B. ile kendisini azmettirdiği iddia edilen babası 49 yaşındaki İ.B. ve arkadaşı 20 yaşındaki H.I. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

 

BAŞINA VE GÖĞSÜNE
 

Olay, geçen Çarşamba günü, saat 19.00 sıralarında Yenimescit Mahallesi Karanlık Dere mevkisindeki ormanlık alanda meydana geldi. İddiaya göre H.O.B., cezaevinde olan ağabeyinin eşiyle gönül ilişkisi kuran arkadaşı Ali Demir'i konuşmak için Karanlık Dere mevkisindeki ormanlık alana çağırdı. Ali Demir, 17 SL 714 plakalı hafif ticari aracıyla ormanlık alana giderek H.O.B.'yi beklemeye başladı. Bu sırada gelen H.O.B., yanında getirdiği ruhsatsız av tüfeğiyle araçta bekleyen Demir'i başına ve göğsüne ateş ederek öldürdü.

 

AZMETTİRDİKLERİ GEREKÇESİYLE
 

Polis, olayın ardından şüpheli H.O.B. ile cinayete azmettirdiği öne sürülen babası İ.B. ve arkadaşı H.I.'yı gözaltına aldı. Üç şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

 

YA İFTİRA VE DEDİKODUYSA

 

Öte yandan bir iddia üzerine işlenen cinayetin dedikodu ve iftiradan ibaret olma olasılığı da var. Ülkemizde bu tür dedikodular üzerine türkülere konu olan birçok dram yaşandı, yaşanıyor. “Uyan Sunam” da iftira mağduru kendini asmıştı. Keşan’daki kayıtlara, cinayet olarak geçti. 

 

Haber / Gökhan TEKER